Vyloupí Orli Salzburg? Lídra soutěže dvakrát potrápili

Naši soupeři
PO 2. 12. 2019
Znojemští Orli potřetí v sezóně sehrají vzájemný zápas proti Salzburgu. V úterý od 19:15 se na ledě prvního týmu soutěže poprvé v letošním ročníku pokusí obrat favorita o body. V obou dosavadních zápasech donutili rakouského soupeře pořádně zabrat.

První ze dvou zápasů byl na programu na konci září. Jihomoravští hokejisté se na ledě lídra EBEL dostali k vedení 3:0, ani skvělý vstup po čtrnácti minutách jim však na výhru nestačil. Salzburg nakonec vyhrál 4:3 po samostatných nájezdech.

Druhý duel nastal o necelý měsíc později. Na domácím kluzišti prohrávali 0:2, a ačkoliv se jim dvakrát podařilo snížit na rozdíl jediné branky, tak hosté zásluhou branky Kolaríka z třiapadesáté minuty zvítězili 4:2.

Třetí šance přichází pro znojemské hráče v dobrém rozpoložení. Předminulou neděli doma porazili Fehérvár 4:3, v pátek poté otočili zápas na ledě Villachu, kde vyhráli 5:3. Výhra přišla zásluhou tří branek v rozmezí devětačtyřicáté a devětapadesáté minuty.

Špatně na tom není ani Salzburg. Z posledních pěti zápasů se třikrát radoval z plného počtu bodů, v prodloužení uspěl s Vídní. Nejlepšímu týmu ligy se pouze nevydařil zápas s aktuálně druhým týmem EBEL Klagenfurtem, se kterým padl 1:3.

„Soustředíme se vždy jen na další zápas a připravujeme se na daného soupeře. V dalším kole máme Salzburg, nebude to jednoduché, ale pokusíme se na ně připravit co nejlépe.“

Rob Flick (útočník, Orli Znojmo)

Statistické okénko

  • Ačkoliv je Salzburg na špici EBEL, tak z dosavadních jednadvaceti zápasů měli soupeři hned devětkrát více střel. Z posledních pěti zápasů dokonce čtyřikrát.
  • Salzburg letos včetně prodloužení prohrál pětkrát. Všech pět porážek se dostavilo na domácím ledě.
  • Raphael Herburger se jako první v letošní sezóně dočkal více než třiceti kanadských bodů. Jeho současná bilance činí 11 branek a 21 asistencí.
  • Nejlepším střelcem soutěže je stále Thomas Raffl, který se prosadil již osmnáctkrát.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:K. Nikolič, Siegel
Čároví rozhodčí:Gatol, Nothegger

Sestavy z posledních zápasů

ORLI ZNOJMO:Lassila – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – Bowles, McRae, Novák – Gago, Češík, Berisha – Oščádal.
EC Red Bull Salzburg:Lamoureux – Heinrich, Regner, Joslin, Mikkelson, Pallestrang, Viveiros, Jakubitzka, Schreier – Raffl, Herburger, Hughes – Holloway, Brickley, Kolarik – Huber, Schiechl, Baltram – Witting, Pilloni, Hochkofler
NEWSLETTER