Halász ve zlaté helmě: Ukázala se síla mužstva

Rozhovory
SO 2. 3. 2019
Po grandiózním obratu v Linzi zůstávaly dveře kabiny hostů dlouho zavřené. Tentokrát ne kvůli důrazné promluvě do duše po prohraném utkání, ale kvůli vítěznému pokřiku, který si celé mužstvo po obratu náležitě užilo. K rozhovoru pak brankář Tomáš Halász vypochodoval se zlatou helmou na hlavě. „Je to naše letošní tradice, v kabině ji po vítězném utkání předává nejlepšímu hráči zápasu ten, kdo ji měl naposled," vysvětloval.

Do branky jste se dostal od druhé třetiny, už neinkasoval a sledoval vydřený obrat svých spoluhráčů. Jak zápas hodnotíte?
Linz se trochu víc začal soustředit na bránění, i když hlavně ve druhé třetině tam ještě nějaké větší šance měl. Ty jsme ale ustáli, dali kontaktní gól na 1:3 a osobně si myslím, že poté ve třetí třetině už jsme byli lepším mužstvem, vytvořili si šance a nakonec šli za vítězstvím.

Co se dělo v kabině po první třetině, kterou tým prohrál jednoznačně 0:3?
Jasně, z naší strany to byl strašný výkon. A to ještě Teemu Lassila chytil další góly. Ale nevěšeli jsme hlavy, samozřejmě padla ostřejší slova, i mezi sebou jsme si jako hráči něco řekli. Pořád ale zbývalo čtyřicet minut a my věděli, že když budeme hrát jinak, můžeme s tím zápasem něco udělat.

“Musím v první řadě pochválit fanoušky, jak naše, tak ty jejich. Ve vyprodané hale a v takové atmosféře se brankáři chytá super.“

Tomáš Halász (Orli Znojmo)

První znojemský gól padl trochu kuriózně, po zkoumání videa se pak čas vracel o dvě a půl minuty zpět. To je docela hodně. Jak jste to vnímal?
Hrálo to do karet spíš nám, měli jsme díky tomu více času na další gól a honbu za vyrovnáním. Nějak zvlášť jsem to ale jako brankář nevnímal. Dvě a půl minuty je sice dost, ale bylo to v polovině zápasu. Nebyl to problém.

Co jste si říkal ve chvíli, kdy pět minut před koncem za stavu 3:3 dostali domácí možnost přesilové hry, ve které jsou tradičně velmi silní?
Musím říct, že mužstvo v tu chvíli bylo sebevědomé a docela jsme si věřili, že oslabení ubráníme. Už předtím v zápase se nám to povedlo a ten jeden gól, co oni v zápase z přesilovky dali, byl spíše náhodný. Ukázala se síla mužstva.

Zápasy v Linzi nebývají pro gólmany jednoduché, padá hodně gólů, domácí hrají hodně nátlakový hokej. Jak se vám chytalo dnes?
Musím v první řadě pochválit fanoušky, jak naše, tak ty jejich. Ve vyprodané hale a v takové atmosféře se chytá brankáři super. Když se pak jako gólman chytíte, povede se vám pár zákroků, je z toho skvělý zápas. Na druhou stranu když vám tam naopak spadne pár puků, radši byste byli někde jinde.

V tabulce máte díky této výhře náskok šesti bodů na třetí Dornbirn, jak vidíte šance na play-off?
Je to jen o nás. Přiznám se, že osobně tabulku vůbec nesleduju. Pokud budeme vyhrávat, do play-off se dostaneme.

NEWSLETTER