Znojemská mládež se připravuje na nový ročník

Juniorský hokej
SO 17. 5. 2014
Zasloužený odpočinek po sezoně 2013/2014 neměl dlouhého trvání a také znojemské mládežnické oddíly zahájily přípravu na další hokejový letopočet. Již druhý týden dřiny mají za sebou kategorie juniorů, staršího i mladšího dorostu. U všech navíc došlo ke změnám na trenérském postu.

Juniorský tým úspěšně odehrál již dvě sezóny v mezinárodní Erste Bank Young Stars League. Po druhém místě v premiérovém ročníku si v tom loňském došel pro konečné šesté místo. Nadnárodní zápolení juniorů budeme moci na znojemském ledě vídat i letos. Nově se mužstva ujal trenér Leoš Zajíc, který má bohaté zkušenosti s koučováním mládežnických i seniorských výběrů. Delší čas se věnoval brněnské mládeži, ale na střídačce stál například i v Havířově či Freiburgu. Ani ve Znojmě není Leoš Zajíc neznámý, v letech 2002 až 2004 pracoval s orlí mládeží, v sezóně 2004/2005 vedl i extraligový A-tým Orlů.

Svůj debut v Erste Bank Juniors League si odkroutil i oddíl staršího dorostu, který se nakonec umístil na celkové čtrnácté příčce. Také starší dorostenci budou na mezinárodní scéně pokračovat i v příštím ročníku. Do „letního drilu“ nastoupil tým s novým lodivodem, jímž se stal Milan Navrátil, tedy loňský asistent hlavního kouče u Áčka Znojma. Navrátil se tréninku mládeže věnoval již v brněnské Technice.

Věkově třetí nejstarší kategorie mládeže – mladší dorost – se stejně jako zkušenější hokejoví kolegové připravuje na novou sezónu. Oddíl bude pokračovat v české lize a povede jej trenér Petr Kučírek, jenž se v předešlých letech pohyboval u A-týmu Znojma a juniorského výběru.

NEWSLETTER