Starší dorost zahajuje premiérovou sezonu v Erste Bank Juniors League

Dorostenecký hokej
PÁ 6. 9. 2013
<em>Znojmo</em> - Znojemský A-tým i juniorský výběr doplní na mezinárodní scéně další zástupce. Starší dorostence již dělí jen několik málo hodin od historicky prvního vystoupení v Erste Bank Juniors League. Pod vedením trenéra Petra Konečného se starší dorost Orlů představí domácímu publiku v sobotu 7. září v 17:15 při duelu s rakouským Linzem.

Po loňském úspěchu Erste Bank Young Stars League se ke svému startu nezadržitelně blíží také nově vzniklá Erste Bank Juniors League, pod jejíž hlavičkou bude své mistrovské souboje svádět osmnáct týmů z Rakouska, Slovinska, Maďarska, Chorvatska a České republiky.

V první fázi, která začíná v sobotu 7. září a končí v sobotu 8. března, sehrají dorostenečtí Orli třicet tři zápasů. Samotní účastníci ligy jsou rozděleni do dvou skupin. Modrá skupina, v níž je i Znojmo, má dvanáct členů. Zelenou skupinu tvoří šest slovinských mužstev.

Modrá skupina

EV VSV, EC-KAC, LLZ Stmk Süd/Graz 99ers, Vienna Capitals Silver, Black Wings Linz, LA Stars Prep, LA Stars Juniors Prep, HC Orli Znojmo, KHL Medveščak Zagreb, Sapa Fehervár AV19, Miskolci Jegesmedve JSE, MAC Budapest.

Zelená skupina

Olimpija Ljubljana Junior, HD Mladi Jesenice, HKMK Bled, Triglav Kranj, HK Maribor, Slavija Ljubljana.

V základní části se Orli utkají tříkolově pouze s kluby ze své skupiny (tedy 33 zápasů), poté přijdou na řadu čtyři finálové turnaje, v nichž se rozhodne o konečném pořadí týmů. Hracími dny jsou sobota a neděle.

Jako hlavní trenér povede znojemské starší dorostence Petr Konečný, jeho asistentem je Petr Kučírek. Jak probíhalo přípravné období, v němž se formoval tým? „Na ledě jsme od 1. srpna. První týden byla dvoufázová příprava. Myslím si, že natrénováno máme celkem hodně. Přípravu jsme sehráli s celky, které jsou tady v okolí, tedy Třebíč, Warrior Brno, Hodonín. S Třebíčí jsme dvakrát prohráli 1:5 a 3:5, s Warriorem to byla jednou remíza 3:3 a jednou prohra, Hodonín jsme porazili,“ zrekapituloval program minulých týdnů Petr Konečný.

Vstup do nové soutěže bude pro Znojmo skokem do neznáma. „Porovnání se soupeři bohužel nemáme, zatím jsme se nikde nepotkávali. Podle zápasů, které jsem viděl v loňské EBYSL, mohu předpokládat, že úroveň EBJL bude někde na úrovni první české ligy. Pár mužstev možná ještě o něco lepší. Ale je to nová liga, takže i pro nás to bude premiéra. Kluci se určitě těší, těšíme se všichni. Tak se uvidí...,“ poznamenal kouč.

„Problém u dorostu je ten, že máme málo hráčů. V podstatě jsme začínali letní přípravu s deseti hráči, momentálně nás je čtrnáct. Vrátili se nám dva hráči, kteří byli mimo Znojmo, jeden začal hrát po roční pauze a jeden sem přišel na hostování. Navíc můžeme postavit ještě další tři hokejisty z mladšího dorostu, kteří s námi jsou na ledě. Trénujeme tedy přibližně v sedmnácti, osmnácti lidech. Kromě jediné výjimky jsou v celém kádru jen kluci ze Znojma,“ nastínil rozložení sil hlavní trenér.

Jaké cíle si vytyčila trenérská lavička pro nadcházející ročník? „Chceme vyhrávat, to je jasné. Ale podle mě nejsou v této kategorii výsledky to nejdůležitější. Ze soutěže se nesestupuje, máme tu domácí kluky, kteří potřebují hrát. Pro nás je cílem vychovat si hráče pro juniorku, posléze pro A-tým,“ říká Petr Konečný.

NEWSLETTER