Trenér juniorky Kučírek: Výsledky v přípravě nepřeceňuji, ale ukazují se naše slabiny

Rozhovory
SO 24. 8. 2013
<em>Znojmo</em> - Osm přípravných zápasů a prozatím jen dvě výhry. To je předsezónní bilance znojemských juniorů, vicemistrů EBYSL, kteří se připravují na svůj druhý ročník v mezinárodní soutěži. Z loňského kádru nezůstal prakticky kámen na kameni a mladé Orly tak čeká pod vedením trenéra Petra Kučírka nelehký úkol. „Je před námi ještě hodně práce,“ ví znojemský kouč.

Máte za sebou téměř celou přípravu, jak se v ní týmu dařilo?
Odehráli jsme dvě utkání s Warriorem Brno, obě vítězně. Potom jsme jeli na turnaj do Jihlavy, kde jsme se utkali s extraligovými týmy. Paradoxně jsme s vítězem turnaje (Jihlava) odehráli nejlepší výsledek, když jsme ještě pár minut před koncem hráli 1:1, pak jsme si v oslabení dali vlastní gól a poté ještě inkasovali v power-play. V dalším utkání s Českými Budějovicemi už jsme soupeři podlehli 1:7, když jsme většinu gólů dostali ze stejné situace. S Třincem jsme potom prohráli 2:8. A v zápase o třetí místo jsme se na Motor důkladně přichystali. Ještě pět minut před koncem jsme vedli 5:3, ale nakonec to skončilo 5:7.

V čem vidíte přínos právě tohoto turnaje?
Přínos byl v tom, že kluci alespoň poznali, jak na tom skutečně jsou. Kluci dokážou zapnout, například s Jihlavou odehráli dobrý zápas. Je to všechno v jejich hlavách, na tom ještě musíme zapracovat.

Zmiňoval jste dvě vítězství nad Warriorem, přinesly tyto zápasy něco pozitivního?
Vše není až tak špatné. S Brnem jsme vyhráli, i když nenastoupili tři naši nejlepší hráči. Doufal jsem, že kluci si alespoň začnou více věřit.

foto
⇒  Petr Kučírek

Svůj zatím poslední zápas s Třebíčí (ještě je na programu odveta) jste prohráli 1:5...
Toto utkání ukázalo, že jsme zatím velmi slabí v obraně. A co je ještě horší, tak neproměňujeme vyložené šance. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší tým, ale nedokázali jsme se prosadit střelecky. A opět...čtyři branky jsme dostali jako přes kopírák, ze stejných situací. Teď jsem to říkal i klukům v kabině. Dostávat pořád stejné góly, to je prostě naše hloupost. Ale jsme opět u toho, kluci na sobě potřebují zapracovat i mentálně. Dávat hokeji více ze sebe a neřešit hlouposti kolem.

S jakými ambicemi budete vstupovat do ligy?
Sezony se nebojím. Loni to také ze začátku nevypadalo dobře, a nakonec si vše sedlo. Měli jsme tu osm hráčů z jiných klubů, letos kromě asi tří, čtyř kluků jsou všichni ze Znojma. Za úspěch budu považovat, když se dostaneme do play-off.

Jak se proměnil kádr oproti loňské sezoně?
Z loňského kádru odešlo hodně hráčů, můžeme jmenovat Müllera, Tichého, Odehnala, Telesze, Fuska, Nahodila, Kastnera. Momentálně máme v týmu několik hráčů z ročníku 1993, kteří ještě mohou hrát na výjimku, ale na druhou stranu ročník 1994 není tak kvalitní. Tady nám vzniká trochu mezera. Mezi těmito hráči je obrovský rozdíl.

V sestavě se nově objevilo také několik hráčů, kteří přišli z jiných klubů...
Přišel útočník Matyáš Hložek ze Slavie, který k nám přímo přestoupil. Dále pak obránce Milan Křípal na hostování z Brna, útočník David Košťál také na hostování. Potom gólman Milan Sochor, který je ročník 1995. Bohužel nemáme žádného jiného gólmana z tohoto ročníku. Ještě se k nám čerstvě připojil další brankář Michal Dovina, který by měl střídavě chytat za juniorku a Moravské Budějovice.

Již dříve byla avizována spolupráce s Moravskými Budějovicemi, jste domluveni na spolupráci také s A-týmem Znojma?
Do Moravských Budějovic chceme posílat převážně naše juniory z ročníku 1993. Hlavně tedy v případech, kdy budeme hrát se slabšími soupeři. Ale samozřejmě zatím netušíme, jak často to bude možné. Momentálně máme v juniorce dva až tři hráče, kteří by mohli v příští sezoně do A-týmu. S trenérem Režnarem jsme domluveni, že pokud vypadne nebo onemocní někdo z A-týmu, tak sáhne po hráčích z juniorky.

Liga začíná 4. září, co vás do té doby ještě čeká?
29. srpna odehrajeme poslední přípravný zápas v Třebíči. Doteď byli hráči v plném tréninkovém zatížení, chodili jsme na led, měli jsme i tréninky na suchu. To je také důvod toho, proč se na přípravná utkání tolik nedívám. Ale chceme co nejvíce zapracovat na zakončení, tam je zatím naše slabina. A máme velké mezery v obranné činnosti.

NEWSLETTER