Do Znojma míří útočník Juraj Rožník

Aktuální zprávy
ČT 13. 9. 2012
<em>Znojmo</em> - Znojemští hokejisté mezi sebou vítají další novou tvář. Čerstvým přírůstkem do řad Orlů se stává devatenáctiletý Juraj Rožník. Slovenský útočník s mládežnickými reprezentačními zkušenostmi, jenž v minulém roce oblékal převážně juniorský dres Trenčína, podepsal na jihu Moravy roční kontrakt. Vedení si od něj slibuje zvýšení konkurence mezi mladými hráči v A týmu Znojma.

Trenčínský odchovanec svou dosavadní hokejovou kariéru spojoval hlavně se svým rodným klubem. Sto devadesát centimetrů měřící křídelní útočník neunikl ani pozornosti reprezentačních trenérů a v sezóně 2009/2010 se objevil ve výběru Slovenska na MS U18. Na jaře 2011 si ještě oblékl slovenský národní dres na turnaji dvacetiletých v Rusku.

Na startu ročníku 2010/2011 se Rožník rozhodl vyzkoušet štěstí ve WHL, jedné z nejprestižnějších juniorských lig v Kanadě a USA. Pět utkání odehrál v týmu Regina Pats, dalších devatenáct si připsal v barvách Swift Current Broncos. Závěr sezóny již dohrál opět v trenčínské Dukle.

Loňský rok začal Rožník ve slovenské prvoligové Senici, poté ale zamířil zpět do Trenčína, kde se stal tahounem juniorského týmu. S 57 body (16 + 41) byl nejproduktivnějším hráčem základní části soutěže. Ve třech zápasech se také objevil na ledě extraligového A mužstva Dukly. V září 2012 přichází do Znojma.

Foto v anotaci: hkdukla.tipsportextraliga.sk

NEWSLETTER