Jde nám o zachování a rozvoj hokeje ve Znojmě, reaguje prezident klubu na článek v Deníku

Aktuální zprávy
ČT 6. 9. 2012
<em>Znojmo</em> - „Dnes vyšel ve Znojemském deníku obsáhlý článek o změně vlastníka klubu s patřičným komentářem. Opravdu mě těší zájem výše zmíněného média o blaho našeho klubu, ale myslím si, že jde spíše o cílenou kampaň se snahou nás poškozovat. Nevím, komu je znojemský hokej v současné podobě trnem v oku. Pro vysvětlení bych chtěl uvést následující,“ začíná prezident a jednatel klubu Pavel Ohera ve svém vyjádření k dnešnímu vydání Znojemského deníku.

„Vážení hokejoví příznivci,

I přes můj odpor k vyjadřování se k jakýmkoliv věcem přes média, a proto jsem ani na dotazy redaktora Znojemského deníku včera nereagoval, jsem se tentokrát rozhodl kvůli fanouškům našeho klubu učinit výjimku.

Při odchodu čtyř společníků – Ing. Mrni, Ing. Arch. Kamana, Ing. Trávníčka a pana Kaňkovského (z nichž mimochodem většina klub výrazně podporuje dál) se dohodlo, že jejich 40% se převede na mou osobu, jako největšího věřitele oddílu a tyto budou nabídnuty strategickému partnerovi, který se neustále hledá. V současnosti plním úlohu generálního partnera já (moje pohledávka vůči klubu činí v tuto chvíli cca 17 miliónů korun za tři sezóny) a jsem i letos připraven přispět na fungování klubu částkou cca 6 miliónů korun podle toho, jak se vyvine situace s generálním partnerem.

Vzhledem ke skutečnosti, že pan Ing. Čech s námi marketingově spolupracuje, přivedl některé významné partnery oddílu a zároveň vyjednává s dvěma velkými nadnárodními korporacemi o vstupu do znojemského hokeje, dohodl se na poslední valné hromadě jeho vstup do pozice jednatele (dle stanov však vždy podepisují dva jednatelé, takže sám nemá podpisové právo) a zároveň na jeho osobu bylo převedeno již výše zmiňovaných 40% podílu a podíly pana Ing. Nezvedy a pana Ing. Knoba (dále zůstává významným partnerem klubu) s tím, aby měl silnější vyjednávací pozici, protože strategický partner bude chtít klub ovládat a on mu samozřejmě procenta přenechá. Dále bylo dohodnuto, že v případě neúspěšných jednání do 30. 4. 2013 bude vše uvedeno do původního stavu, procenta budou převedena zpět na mou osobu a pan Ing. Čech přestane být jednatelem. V případě příchodu strategického partnera se samozřejmě z mé pohledávky vůči klubu (přes ni vlastně klub ovládám bez majoritního podílu) stane vklad a ten se poměrově rozdělí tak, aby respektoval majoritu strategického partnera.

Všechny tyto kroky byly konzultovány s nejvýznamnějšími partnery znojemského hokeje. To je vše, co chci k této věci našim fanouškům sdělit.

Doufám, že všichni fanoušci znojemského hokeje pochopili, že nám jde o zachování a rozvoj hokeje ve Znojmě. Pokud má někdo pocit, že by to uměl dělat lépe, má možnost s námi jednat a my mu to břímě rádi zdarma přenecháme. Hloupě rozumovat bez zodpovědnosti umí kde kdo. Místo pozitivního přístupu k vykonané práci se nám však neustále snaží házet klacky pod nohy.

Těšme se z dobrého hokeje a nehledejme senzace tam, kde nejsou.“

Ing. Pavel Ohera
jednatel společnosti a prezident klubu

NEWSLETTER