Smlsnou si Orli na Kohoutech z Olomouce?

Naši soupeři
ÚT 28. 12. 2010
<em>Znojmo</em> - Naposledy v tomto kalendářním roce se rozezvučí stěny znojemského zimního stadionu soubojem první hokejové ligy. Fanoušci se tentokrát mohou těšit na soupeře z nejzajímavějších – olomouckou Moru. Utkání dvou sousedů v tabulce slibuje napínavou podívanou. Který z týmů vstoupí do nového letopočtu s vítězstvím v zádech? Moravské derby odstartuje hlavní arbitr ve středu v 17:30.

Představení soupeře

Po ne zcela vydařeném úvodu sezóny se Olomouc naladila na vítěznou vlnu, především díky bodově úspěšnému listopadu se vyhoupla na přední pozice prvoligové tabulky. Hanáci si účast v play-off zajistili s předstihem, konec základní části tak mohli sledovat v poklidu.

Kohouti vstoupili do nadstavbové části smolnou prohrou v prodloužení s Hradcem Králové. Hokejisté Mory vedli již 3:1, nakonec však utkání ve třetí třetině ztratili. V pozici druhého gólmana se na střídačce objevil Martin Prusek, který do mužstva přišel na střídavé starty z Vítkovic. Spolupráce s extraligovým klubem přivedla na olomouckou střídačku také útočníka Ondreje Šedivého. Ani příchod Pruska neotřásl pevnou pozicí Štefana Žigárdyho v brankovišti. Maskovaný muž patří s průměrem 2,31 gólu na zápas a s úspěšností 92,22% k těm nejvytíženějším.

foto
Druhý nejproduktivnější hráč Mory Radim Kucharczyk

Defenzivním řadám Olomouce vévodí Martin Vyrůbalík (4 + 8) a Jakub Bartoň (3 + 7), oba dva beci prozatím nevynechali jediný zápas. Mezi útočníky se nejvíce prosazují Milan Ministr (9 + 13) a Radim Kucharczyk (5 + 11), druhý jmenovaný je současně nejtrestanějším hráčem. Poslední dvě utkání se v červenobílém dresu objevuje také Radek Meidl, který byl před sezónou z kádru vyřazen.

Mužstvo trenérů Petra Fialy a Jana Tomajka je pro Znojmo příjemným soupeřem. V minulém ročníku dokázali Orli vždy svého moravského rivala porazit. V letošním prvním měření sil se ze svého vzájemného premiérového vítězství v prodloužení radovali Hanáci. V domácím prostředí však opět dominovali hráči z jihu Moravy, po dvou bezgólových třetinách nakonec tři body vykřesali svými přesnými zásahy Plášek, Štach a Haman.

Z kabiny Orlů

foto
Petř Přikryl v sezóně 2004/2005

Velmi překvapivé tři body z Chomutova přivezli svým příznivcům znojemští hráči. Opožděný vánoční dárek posunul svěřence Karla Soudka na sedmé místo v tabulce. Utkání v Chomutově měli Orli plně ve své režii, již v polovině první třetiny se prosadil Adam Havlík. Ve druhé třetině zvýšil náskok Richard Jarůšek a vítězství 3:1 pečetil do prázdné brány Aleš Staněk.

Do sestavy se po delší odmlce vrátil obránce Tomáš Klimeš. Na střídačce se objevil také Tomáš Hradecký, který však do zápasu nezasáhl. Naopak s mužstvem na sever Čech neodcestovali Lubomír Štach a Martin Podešva. Znojemskou svatyni tentokrát strážil Petr Přikryl, jenž si tak připsal první střídavý start v barvách Orlů.

Sestavy z posledních utkání

ORLI ZNOJMO: Přikryl - Rangl, Stehlík, David, Lattner, Klimeš, Kolafa, Pospíšil - Staněk, Trojan, Havlík - Říha, Beroun, Vyletelka - Jarůšek, Bartoš, Komínek.

HC OLOMOUC: Žigárdy - Bartoň, Vyrůbalík, Mikel, Janáček, Nedbálek, Lhotský, Ondrušek - Šedivý, Ministr, Řípa - Kucharczyk, Domin, Haluza - Černý, Brančík, Polodna - Meidl, Coufal, Pekr - Haas.

Další zápasy 32. kola

Havlíčkův Brod - Jihlava
Chomutov - Ústí nad Labem
Beroun - Hradec Králové
Písek - Tábor
Chrudim - Benátky nad Jizerou
Litoměřice - Třebíč
Vrchlabí - Kadaň

NEWSLETTER