Startuje extraliga juniorů

Juniorský hokej
ČT 10. 9. 2009
<em>Znojmo</em> - Znojemští junioři zahájí extraligové boje v pátek 11. září na domácím ledě proti Jihlavě, která postoupila z 1. ligy. V přípravě mladí Orli oba zápasy nad Duklou vyhráli a chtějí uspět i v prvním letošním extraligovém duelu. Podpořit je můžete přijít do Hostan arény od 17:30 hod.

V juniorské soutěži došlo ke změně hracího sytému, který je následující. Extraliga juniorů bude mít na začátku dvě skupiny po jedenácti týmech. Poté, co se utká každým s každým doma a venku, dojde k rozdělení tabulky. Šest lepších týmů bude v obou skupinách hrát mezi sebou a obdobně pět horších celků. Do nové tabulky se započítávají vždy pouze body z duelů postupujících.

Po odehrání systému každý s každým doma a venku přijde na řadu sloučení skupin s lepšími a horšími týmy. Ve třetí části tedy dojde ke konfrontaci šesti nejlepších týmů skupiny Západ a Východ. Pětice horších ze skupiny Západ se pak postaví proti stejné pětici ze skupiny Východ.

Do play off pak postoupí šestnáct mužstev, tedy dvanáct nejlepších a první čtyři celky ze skupiny hůře umístěných. Sestupový klíč je pak následující. Z desetičlenné tabulky třetí části ztratí extraligovou příslušnost tři nejhorší týmy, celky na pátém až sedmém místě hrají ještě baráž s vítězem kvalifikace ligy juniorů. Ze čtyř týmů se dva nejlepší zachrání a dva sestoupí. Hracími dny extraligy juniorů jsou pátek, sobota a pondělí.

Cílem znojemských juniorů je udržet extraligu. Bude rozhodovat první 22 zápasů. Pokud by se junioři dostali do první šestky mají extraligovou příslušnost jistou a postupují do play off. V případě, že budou mezi pěticí posledních, čekají je boje o záchranu.

Do juniorské kategorie letos patří hráči narození v roce 1990 a 1991, na výjimku mohou hrát tři hráči ročníku 1989. Na soupisce znojemské juniorky jsou čtyři hráči, kteří nastupují za seniory, a to brankář Michael Panec (1989), obránce Jan Lattner (1989)a útočníci Adam Havlík (1991) a Jakub Svoboda (1989).

Výsledky přípravných utkání

31.7 Znojmo       -  Jihlava      4:3
7.8  Jihlava      -  Znojmo       4:7
11.8 Znojmo       -  Č.Budějovice 1:0 
13.8 Č.Budejovice -  Znojmo       4:3
19.8 Znojmo       -  Třebíč       3:2 
21.8 Skalica      -  Znojmo       3:0 
28.8 Třebíč       -  Znojmo       4:2
29.8 Znojmo       -  Salzburg     3:2 
31.8 Znojmo       -  Skalica      5:2
8.9  Znojmo       -  M.Budějovice 6:3
NEWSLETTER