Mrzí mě, že jsme neprodloužili vítěznou domácí sérii, lituje Tomáš Svoboda

Rozhovory
NE 26. 11. 2023
Kapitán znojemských Orlů je zároveň nejproduktivnější hráč týmu. V posledních zápasech se mu daří hlavně střelecky, ale jako každý by radši osobních úspěch vyměnil za týmový. V rozhovoru hodnotí poslední odehrané zápasy proti týmům z čela tabulky, vyhlíží následující a ví, že fanoušci jsou hlavní smysl hry.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Utkání jste měli dobře rozehrané, nakonec berete jen jeden bod. Jak byste ho zhodnotil?

Určitě je to škoda. Byl to podobný zápas jako jsme sehráli s Porubou, kde jsme hráli výborně, ale na vítězství to nestačilo. Se Vsetínem jsme po čtyřiceti minutách vedli 3:1 a nakonec prohrajeme v prodloužení. V poslední třetině jsme možná zbytečně moc zalezli a už jen čekali na konec.

Z posledních dvou zápasů jsme mohli získat i pět/šest bodů, ale máme jen jeden a to je málo. Musíme si k tomu něco říct a ukázat na videu. Pozitivní ale je, že se naše hra zlepšuje. Po nestabilních výkonech už dokážeme hrát lépe systematicky. Především se hlavně musíme soustředit pouze na naši hru.

Do Znojma přijelo zatím nejvíce fanoušků hostů, vnímali jste to i vy na ledě?

My jsme měli už před zápasem nějaké zprávy, že se sem chystá hodně vsetínských fanoušků. Na ledě je to znát. Hraje se určitě lépe, když je stadion zaplněný. Bez fanoušků ten hokej postrádá úplně všechno, takže já jsem určitě rád, že přijeli i hostující fanoušci. Především ale přišlo hodně našich fanoušků, za což jim patří velké díky. Mrzí mě, že jsme neprotáhli vítěznou domácí sérii a nedotáhli jsme zápas do vítězného konce. Za to bychom se chtěli omluvit. Jsme moc rádi, že přišli a budeme se jim to snažit vynahradit.

Když se vrátíme k zápasu s Porubou, odehráli jste velmi vyrovnané utkání. V čem bylo jiné než to, které jste s nimi sehráli na domácím ledě?

Doma jsme s nimi měli dobrých čtyřicet minut. Akorát ve druhé třetině jsme vypadli z tempa a dostali jsme čtyři góly, což se doma nemůže stát. To jsme si v Porubě pohlídali a sahali jsme po bodech. Bohužel jsme dali jen jeden gól, ale výkon jsme měli výborný. Jsem rád, že jsme na něj dokázali navázat, avšak jsme toho nedokázali naplno využít.

Doma jste již čtyřikrát po sobě dokázali bodovat, jak si to přenést i do venkovních zápasů?

Myslím si, že se můžeme odrazit od toho, co jsme předvedli v posledním zápase v Porubě. Tam jsme viděli, že mají ve hře lehkost, která nám chybí. Určitě máme na čem stavět a věřím, že se budeme posouvat k lepším výkonům.

Střelecky se Vám v posledních zápasech daří, jste v tomhle ohledu spokojený?

Kdybychom byli na čtvrtém/pátém místě, tak by to bylo příjemnější. Hrajeme kolektivní sport a jednou dá gól ten a po druhé ten. Samozřejmě jsem rád, že tomu pomáhám. Je to i moje role, ale když to nevede k bodům, tak to není to podstatné.

V dalším kole vás čekají Pardubice B, na které se potřebujete dotáhnout. S čím do zápasu půjdete?

Půjdeme do toho s tím, co jsme odehráli v Porubě a tady doma dvě třetiny proti Vsetínu. Budeme chtít předvést aktivní hokej. Začali jsme hrát konečně i hlavou a neženeme se zbytečně dopředu. Někdy je lepší uzavřít střední pásmo a nehrát ,,hurá‘‘ hokej. Musíme zůstat koncentrovaní celých šedesát minut a věřím, že z Pardubic odvezeme body.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER