Prodlouží Orli domácí neporazitelnost? V cestě jim stojí silný Vsetín

Naši soupeři
PÁ 24. 11. 2023
Znojemští hokejisté se pokusí získat další důležité body do tabulky. V cestě ale stojí silný Vsetín, který však po reprezentační přestávce není v nejlepší formě. Překvapí je znojemští hokejisté stejně jako Frýdek-Místek? Přijďte Orly podpořit přímo do Nevoga arény a vytvořit skvělou domácí atmosféru. Zápas začíná v sobotu od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

V posledním venkovním zápase Vsetín odehrál derby se Zlínem. Zápas byl vyrovnaný a o vítězi se rozhodlo až ve třetí třetině, když zlínský útočník Martin Novák dorazil odražený kotouč za brankáře Žukova. Z derby tak spokojenější odešel Zlín se všemi třemi body. V posledním domácím utkání vyzvali poslední Frýdek-Místek. Ve druhé třetině se vsetínští hokejisté ujali vedení 1:0. Frýdek však dokázal rychle zareagovat a o necelé tři minuty byl stav opět nerozhodný 1:1. Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté a ujali se vedení a to si dokázali pohlídat až do konce zápasu. Tým z posledního místa tabulky Vsetín překvapil a po výhře 3:2 si odvedl všechny tři body. Valaši se v tabulce nachází na třetím místě s třiačtyřiceti body.

Nejproduktivnější útočník Vsetína je Erik Hrňa. V třiadvaceti zápasech si připsal dvacet bodů za deset gólů a deset asistencí. Hned za ním se nachází útočník Luboš Rob, který si taktéž v třiadvaceti zápasech připsal devatenáct bodů za šest gólů a třináct přihrávek. Produktivitu vsetínských obránců vede Robin Staněk, v třiadvaceti utkáních vstřelil pět branek a na čtyři přihrál.

V bráně Vsetína dostává nejvíce prostoru ruský mladý brankář Maxim Žukov, který má za patnáct zápasů průměrně 2,56 gólů na zápas a úspěšnost zákroků si drží na 88,56 %. Úspěšnější je však Patrik Romančík. Úspěšnost zákroků drží na 92,12% a průměrně 2,13 gólů na zápas.

Z posledního vzájemného zápasu vyšli lépe Vsetínští. Avšak nezískali plný počet bodů. Z Lapače si znojemští hokejisté odvezli jeden bod po sympatickém výkonu za prohru v prodloužení 2:3. I po reprezentační přestávce se Znojmu daří o něco lépe než Vsetínu. Ve čtyřech zápasech získali 6 bodů, zatímco Vsetín pouze 3. V posledním domácím zápase se utkali s pražskou Slavií. Hned v první třetině skóroval v přesilové hře 5 na 3 Tomáš Svoboda. Orli si vedení po zbytek zápasu dokázali pohlídat a porazili tak pražskou Slavii 3:1. Do dalšího zápasu nastoupili proti ambiciózní Porubě. Znojemští si v zápase vedli velmi dobře, ale na vítězství to nestačilo a odvezli si těsnou porážku 1:2. V tabulce se aktuálně nachází na dvanáctém místě s dvaadvaceti body. Doma proti Vsetínu mají tak velkou motivaci prodloužit domácí neporazitelnost již na čtyři zápasy v řadě.

Tabulku produktivity znojemských Orlů vede stále kapitán Tomáš Svoboda, ten si v devatenácti zápasech připsal osm gólů a jedenáct asistencí. Na druhé pozici se nachází Jan Hruška. Ve dvaceti zápasech vstřelil pět branek a na dalších deset nahrál. Nejproduktivnější obránce Znojma je s dvanácti body Jan Bartko. Dominik Groh, jako hlavní maskovaný muž v bráně, se drží na 91,36 % úspěšnosti. Doposud na něj vyšlo nejvíce střel z celé ligy a to 571.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV nebo ČT sport Plus.

NEWSLETTER