Přípravné zápasy - čt 23. 8. 2012
RP
Třebíč
xp
2:2, 1:0, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Orli v Třebíči prohráli, zápas byl předčasně ukončen

<em>Znojmo</em> - Na třebíčský led naskočili hokejisté Znojma ve velmi kombinované sestavě, přesto se již ve 4. minutě zásluhou Richarda Jarůška dostali do vedení. Horácká Slavia se z nevydařeného úvodu rychle oklepala a dvěma rychlými góly v rozmezí jedné minuty obrátila průběžný stav utkání na svou stranu. Orli ještě v závěru první dvacetiminutovky srovnali z hokejky Marka Urama. Vstup do druhého dějství vyšel více domácím, kteří se opět dostali do jednogólového náskoku. Samotná druhá třetina však byla poznamenána hromadnou bitkou, po níž rozhodčí zápas předčasně ukončil.

Po úvodním oťukávání se tlačil do třebíčského brankoviště s kotoučem na holi Telesz. Záhy přihrál Šeda na kruh Richardu Jarůškovi a ten mířil z první přesně ke vzdálenější tyči. Třebíč mohla vyrovnat po vyloučení Škadry, Čuříkovu ránu zastavil Kacetl betonem, jen do znojemského brankáře mířil z druhé strany i Dolníček. Problémy měl Kacetl i po tečované Zdráhalově střele. Slámův projektil udržel v náruči, kotouč z hole Čuříka schoval do lapačky.

Čiliaka prověřil Bartoš, z kruhu pak Beránek. Po Dolníčkově přihrávce a následné kličce mířil Čuřík bez úspěchu z mezikruží mezi betony, když si ti dva jmenovaní vyměnili role, David Dolníček si Kacetla povodil a se zkušenostmi jemu vlastními zasunul kotouč podél betonu do branky. Když pak přihrál o třiatřicet vteřin později Marosz k tyči Davidu Ostřížkovi, domácí rázem vedli.

A Třebíč se tlačila do dalších šancí. Přidat branku mohl Křivohlávek, když se dostal do zakončení z mezikruží. V čase 18:14 byl vyloučen Komínek a příliš nechybělo Ostřížkově střele pod břevno. V poslední minutě první třetiny našel Beránek Marka Urama a ten s přehledem zamířil pod břevno – 2:2.

V úvodu druhého dějství přihrával Jarušek Šedovi, Čiliak se štěstím kotouč mířící ke vzdálenější tyči betonem vytěsnil. Z protiútoku mohl skórovat Marosz, Kacetl ho tváří v tvář vychytal. Dorážet se snažil ještě Burian, leč přes hustý předbrankový prostor to bylo značně obtížné. Třebíč tlačila i při následné přesilové hře. Pěknou souhru na jeden dotek předvedlo duo Čuřík – Dolníček, druhý jmenovaný mířil jen do znojemského brankáře.

Čiliaka prověřil Bořuta. Horácká Slavia byla však nadále aktivnější. Ujala se až střela Viléma Buriana z vrcholu kruhu, kotouč Kacetlovi vypadl z lapačky – 3:2. Když pak přenechal Čech puk Čuříkovi, vytáhl znojemský brankář efektní ukázkový semafor. Velkou brankovou příležitost spálil zblízka Uram. Tvrdě vypálil na druhé straně Zdráhal.

V pětatřicáté minutě se do sebe pustili obránci Stehlík s Dlapou, což mělo za následek hromadnou bitku všech hráčů na ledě. Následně se pozvaly i střídačky a utkání bylo v čase 34:35 rozhodčím Blechou ukončeno.

Později rozhodla komise Regionálního poháru, že utkání anuluje a ani jeden z týmů si do tabulky RP nepřičte ani bod.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (Znojmo) - Byl to vyhecovaný boj, přeci jen je zápas brán jako derby. Stala se jedna, použiji slovo nešťasná, událost, kdy náš hráč byl naražen zezadu, rozhodčí to nezapískal, tvrdil, že to nebyl faul. Naši hráči se poté začali bránit, došlo k incidentu na ledě, poté třebíčská střídačka naskákala na naši střídačku a rozhodčí zápas ukončil. Pokud se stane, že první faul je zezadu, potom ta odplata vzniká na základě emocí. Nemyslím si, že by se nervozita přenesla z minulého vzájemného duelu, z naší strany to tak vnímáno nebylo. My jsme do Třebíče přijeli se všemi obránci, ale jen s osmi útočníky, šest hráčů nám chybí.

Kamil Pokorný (Třebíč) - Prvních pět minut jsme se trochu hledali, potom jsme začali hrát slušný hokej, dostali jsme se do vedení. Oba góly, které jsme inkasovali v první třetině, byly prakticky vlastní, po našich chybách. Ve druhé třetině jsme Znojmo jasně přehrávali, byli jsme, dá se říci, ve stálém tlaku. Připadalo mi, že soupeři docházela síla. Co se týče toho incidentu...něco podobného jsme viděli i ve Znojmě. Nerozumím, proč se k tomu hráč nepostaví čelem, neshodí rukavice a nejde si to rozdat na férovku. Naši kluci viděli, co se tam děje a nenechali si nic líbit. Byli jsme lepší na ledě a nakonec i ve rvačce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER