Přípravné zápasy - čt 1. 9. 2011
přát.
Znojmo
5:4p
2:1, 1:1, 1:2 - 1:0
Fehérvár
1/3
2/3

Znojemští hokejisté porazili dalšího soupeře EBEL

<em>Znojmo</em> - Znojemští hokejisté mají za sebou první konfrontaci s maďarským soupeřem. Fehérváru se třikrát podařilo smazat náskok domácích, a tak utkání dospělo až do pětiminutového prodloužení. V něm využili Orli početní výhodu a Petr Kanko vystřelil svým barvám třetí výhru v přípravě. Po dvou gólech si připsali již zmiňovaný Petr Kanko a Jan Šeda.

Po týdenní odmlce se znojemští hokejisté opět rozjeli na led k přípravnému utkání před startem ligy. Tentokrát se jihomoravským hráčům postavil soupeř z EBEL – Fehérvár.

První minuty zápasu patřily domácím. Při vyloučení Fehérváru se k puku dostal Martin Podešva, jenž přesnou přihrávkou našel Petra Kanka, a ten poslal kotouč za záda Bálizse - 1:0. Z vedení se Orli neradovali příliš dlouho, přestože dostali další možnost přesilové hry, paradoxně skórovali hosté. Z rychlého brejku vytěžil vyrovnávací gól Derek Ryan - 1:1. Do konce úvodní třetiny zbývalo necelých pět minut, když fehérvárskou obranu vyškolila trojice znojemských hráčů, jako střelec se po krásné souhře prezentoval Jan Šeda - 2:1. V posledních vteřinách před přestávkou se několikrát zapotil Kacetl v domácí bráně, ale pro tentokrát byl bezchybný.

Úvod druhé periody vyšel lépe Fehérváru. Po vyhraném vhazování zaskočil svou přesnou střelou znojemského gólmana Márton Vas - 2:2. Poté přišlo na řadu několik vyloučení na obou stranách, ale obrany byly téměř neprostupné. Ke skórování byl vybídnut až při vlastním oslabení Antonín Bořuta, jenž vytěžil z úniku s Petrem Kankem maximum – 3:2.

Poslední dějství přineslo hned ve svých zahajovacích vteřinách několik vyloučení, ale gólu jsme se dočkali až v 50. minutě, kdy si na modrou čáru najel Jan Šeda a svou tvrdou ranou nedal brankáři šanci – 4:2. Ve Znojmě to již vypadalo na vítězství domácích, ale Maďaři byli zásadně proti. O necelou minutu později se podařilo snížit Istvánu Sofronovi, jenž doklepl odražený puk za Kacetlova záda – 4:3. Fehérvár ucítil příležitost ke srovnání skóre a ještě před hvizdem ohlašujícím konec třetí třetiny našel skulinku mezi Kacetlovými betony Bálint Magosi - 4:4, který svým gólem poslal zápas do prodloužení.

V pětiminutovém nastaveném čase se dopustil nedovoleného zákroku maďarský Kovács a Orli jeho prohřešek tvrdě potrestali. Za bránou si načasoval ideální přihrávku Peter Pucher, puk poslal na hůl Petra Kanka, jenž na druhý pokus dopravil kotouč do klece maďarského gólmana – 5:4.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Znojmo): Sami jste viděli, že to byl vyrovnaný zápas. Takhle nějak to asi bude vypadat i v soutěži, to znamená bude tam určitá rychlost a důraz v osobních soubojích. Věděli jsme, že v tom za nimi trochu zaostáváme, jinak si myslím, že to bylo naprosto vyrovnané. Útočné formace už teď tolik měnit nebudeme, aspoň v to doufám.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER