Přípravné zápasy - út 16. 8. 2011
přát.
Olomouc
5:2
0:1, 3:0, 2:1
Znojmo
1/3
2/3

V Olomouci si Orli připsali druhou prohru v řadě

<em>Znojmo</em> - Ani v dalším přípravném utkání na ledě soupeře nedokázali Orli zvítězit. Po prohře v Jesenici si tak odnášejí další porážku, tentokrát z hanácké metropole - Olomouce. Přestože Znojemští vstoupili do zápasu lépe a díky Jarůškově trefě z konce první třetiny vedli, dokázala Mora pěti góly vývoj skóre otočit. Minutu před koncem hry ještě kosmeticky upravil konečný stav na 5:2 Jan Lattner.

Úvodní část příliš vzruchu nepřinesla, až na dvě tyče. Na straně domácích ji trefil Haluza, na druhé straně se smůla přilepila na Jarůškovu hokejku. Orli se přesto dokázali v závěru první dvacetiminutovky prosadit, když po zaváhání Ondruška zasunul puk mezi Žigárdyho betony Richard Jarůšek.

Kohouty však inkasovaný gól nakopl a v prostředním dějství předvedli parádní výkon. Chvílemi se zdálo, jakoby Znojmo hrálo permanentně v oslabení. A domácí toho pochopitelně využívali.

Ve třiadvacáté minutě sice Kolouch nařízené trestné střílení ještě neproměnil, o pár vteřin později však nachystal pozici pro hbitého Jiřího Řípu. Ve třiatřicáté minutě pak Landsman nestačil na tvrdou pumelici Michala Pšurného a Olomouc vedla.

O chvíli později pak zužitkoval dlouhotrvající tlak po Bartoňově asistenci zblízka Radim Kucharczyk. Znojemská pětice se bránila tlaku soupeře snad čtyři minuty bez vystřídání a gól tak visel ve vzduchu.

V poslední periodě pak nejprve zazvonil o tyč od modré Klimeš, branka ale padla do opačné svatyně. Landsmana prostřelil z pravého kruhu Matěj Pekr. Ve dvaapadesáté minutě pak zblízka vsítil pátou branku Petr Kolouch, kterému připravil pozici Kucharczyk. A hostům mohlo být vzápětí ještě hůř, Rác však bekhendem trefil jen břevno.

Těsně před koncem pak upravil na konečných 2:5 z pohledu Jihomoravanů střelou zápěstím Jan Lattner.

Olomouc tak porazila účastníka EBEL vcelku jednoznačně 5:2 a připsala si třetí vítězství v přípravě.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): Prvních pět minut jsme hráli dobře, pak nás ale paradoxně rozhodily ty tři přeslovky, které jsme hráli. Trošku jsme se dostali z tempa a nebylo to ono. Po druhé třetině to ale bylo už jiné, myslím si, že jsme v zápase dominovali. Určitě je pozitivní, že jsme neinkasovali v oslabení, nicméně si myslím, že takových faulů je třeba se vyvarovat. V sezóně by se nám nemuselo vyplatit hrát tolik minut ve třech. Nemyslím si ale, že by zápas byl emotivní. Fauly tam prostě byly z obou stran.

Karel Soudek (Znojmo): Byli jsme v utkání o krok pozadu, domácí nás přehrávali. Do těchto problémů jsme se dostávali kvůli velkému počtu vyloučených na naší straně. Velkou roli tedy hrála nedisciplinovanost, také jsme do sestavy zařadili juniory. Domácí dnes prostě byli lepší.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER