Trenér juniorky Kučírek: Výsledky v přípravě nepřeceňuji, ale ukazují se naše slabiny

Rozhovory
SO 24. 8. 2013
<em>Znojmo</em> - Osm přípravných zápasů a prozatím jen dvě výhry. To je předsezónní bilance znojemských juniorů, vicemistrů EBYSL, kteří se připravují na svůj druhý ročník v mezinárodní soutěži. Z loňského kádru nezůstal prakticky kámen na kameni a mladé Orly tak čeká pod vedením trenéra Petra Kučírka nelehký úkol. „Je před námi ještě hodně práce,“ ví znojemský kouč.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Máte za sebou téměř celou přípravu, jak se v ní týmu dařilo?
Odehráli jsme dvě utkání s Warriorem Brno, obě vítězně. Potom jsme jeli na turnaj do Jihlavy, kde jsme se utkali s extraligovými týmy. Paradoxně jsme s vítězem turnaje (Jihlava) odehráli nejlepší výsledek, když jsme ještě pár minut před koncem hráli 1:1, pak jsme si v oslabení dali vlastní gól a poté ještě inkasovali v power-play. V dalším utkání s Českými Budějovicemi už jsme soupeři podlehli 1:7, když jsme většinu gólů dostali ze stejné situace. S Třincem jsme potom prohráli 2:8. A v zápase o třetí místo jsme se na Motor důkladně přichystali. Ještě pět minut před koncem jsme vedli 5:3, ale nakonec to skončilo 5:7.

V čem vidíte přínos právě tohoto turnaje?
Přínos byl v tom, že kluci alespoň poznali, jak na tom skutečně jsou. Kluci dokážou zapnout, například s Jihlavou odehráli dobrý zápas. Je to všechno v jejich hlavách, na tom ještě musíme zapracovat.

Zmiňoval jste dvě vítězství nad Warriorem, přinesly tyto zápasy něco pozitivního?
Vše není až tak špatné. S Brnem jsme vyhráli, i když nenastoupili tři naši nejlepší hráči. Doufal jsem, že kluci si alespoň začnou více věřit.

foto
⇒  Petr Kučírek

Svůj zatím poslední zápas s Třebíčí (ještě je na programu odveta) jste prohráli 1:5...
Toto utkání ukázalo, že jsme zatím velmi slabí v obraně. A co je ještě horší, tak neproměňujeme vyložené šance. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší tým, ale nedokázali jsme se prosadit střelecky. A opět...čtyři branky jsme dostali jako přes kopírák, ze stejných situací. Teď jsem to říkal i klukům v kabině. Dostávat pořád stejné góly, to je prostě naše hloupost. Ale jsme opět u toho, kluci na sobě potřebují zapracovat i mentálně. Dávat hokeji více ze sebe a neřešit hlouposti kolem.

S jakými ambicemi budete vstupovat do ligy?
Sezony se nebojím. Loni to také ze začátku nevypadalo dobře, a nakonec si vše sedlo. Měli jsme tu osm hráčů z jiných klubů, letos kromě asi tří, čtyř kluků jsou všichni ze Znojma. Za úspěch budu považovat, když se dostaneme do play-off.

Jak se proměnil kádr oproti loňské sezoně?
Z loňského kádru odešlo hodně hráčů, můžeme jmenovat Müllera, Tichého, Odehnala, Telesze, Fuska, Nahodila, Kastnera. Momentálně máme v týmu několik hráčů z ročníku 1993, kteří ještě mohou hrát na výjimku, ale na druhou stranu ročník 1994 není tak kvalitní. Tady nám vzniká trochu mezera. Mezi těmito hráči je obrovský rozdíl.

V sestavě se nově objevilo také několik hráčů, kteří přišli z jiných klubů...
Přišel útočník Matyáš Hložek ze Slavie, který k nám přímo přestoupil. Dále pak obránce Milan Křípal na hostování z Brna, útočník David Košťál také na hostování. Potom gólman Milan Sochor, který je ročník 1995. Bohužel nemáme žádného jiného gólmana z tohoto ročníku. Ještě se k nám čerstvě připojil další brankář Michal Dovina, který by měl střídavě chytat za juniorku a Moravské Budějovice.

Již dříve byla avizována spolupráce s Moravskými Budějovicemi, jste domluveni na spolupráci také s A-týmem Znojma?
Do Moravských Budějovic chceme posílat převážně naše juniory z ročníku 1993. Hlavně tedy v případech, kdy budeme hrát se slabšími soupeři. Ale samozřejmě zatím netušíme, jak často to bude možné. Momentálně máme v juniorce dva až tři hráče, kteří by mohli v příští sezoně do A-týmu. S trenérem Režnarem jsme domluveni, že pokud vypadne nebo onemocní někdo z A-týmu, tak sáhne po hráčích z juniorky.

Liga začíná 4. září, co vás do té doby ještě čeká?
29. srpna odehrajeme poslední přípravný zápas v Třebíči. Doteď byli hráči v plném tréninkovém zatížení, chodili jsme na led, měli jsme i tréninky na suchu. To je také důvod toho, proč se na přípravná utkání tolik nedívám. Ale chceme co nejvíce zapracovat na zakončení, tam je zatím naše slabina. A máme velké mezery v obranné činnosti.

NEWSLETTER