Uloví Orli venkovní body právě proti Pardubicím?

Naši soupeři
NE 26. 11. 2023
Po domácím utkání proti Vsetínu se Orli k dalšímu zápasu CHANCE ligy vydají na led Pardubic B. Na cestu mají jasný cíl - prolomit nepříznivou bilanci venkovních zápasů a přivézt si zpět do orlího hnízda potřebné body. Utkání začíná v pondělí od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Pardubický B tým se nachází na desátém místě tabulky se čtyřiatřiceti body. Tuto pozici si drží s náskokem jedenácti bodů před Znojmem. Po loňské sezóně, kdy se museli zachraňovat před sestupem do druhé ligy, mají letošní sezónu rozehranou podstatně lépe. V posledních pěti zápasech dokázali získat devět bodů. Tři z nich v minulém kole na ledě Zlína, který přehráli 3:0. Další dvě výhry za tři body přidali v domácím prostředí proti Přerovu, který porazili 4:1 a proti Vsetínu po těsné výhře 2:1.

Tabulku produktivity vede útočník Tomáš Urban. V třiadvaceti zápasech si připsal devět gólů a dvanáct asistencí. Z řad obránců si nejlépe vede Ondřej Chabada, jenž za třináct zápasů vyprodukoval jeden gól a sedm asistencí. Michal Pochobradský je s jedenácti góly neproduktivnější střelec týmu a zároveň čtvrtý nejlepší v celé lize.

Bilance venkovních zápasů pro Znojmo není vůbec příznivá. Za jedenáct zápasů dokázali získat pouze čtyři body. Avšak v posledním venkovním zápase na ledě Poruby s vládcem ligy drželi krok, předvedli aktivní hokej a sahali po bodech. Stejný výkon si dokázali přenést i do domácího utkání proti Vsetínu. Po druhé třetině měli duel pod kontrolou a šli do kabin za stavu 3:1. Ovšem do třetí třetiny nastoupili hosté velmi aktivně a šli si za vyrovnáním. To se jim podařilo a v prodloužení dokázali získat i druhý bod za výhru 4:3.

Z posledního vzájemného zápasu, kdy Orli vyzvali Pardubice na domácím ledě, vyšel lépe právě soupeř. Ve vyrovnaném boji znojemští hokejisté dokázali vstřelit gól až těsně před koncem utkání a pojistili si tak alespoň jeden bod. V prodloužení ten druhý přidat nedokázali a padli 1:2.

„Půjdeme do toho s tím, co jsme odehráli v Porubě a tady doma dvě třetiny proti Vsetínu. Budeme chtít předvést aktivní hokej. Začali jsme hrát konečně i hlavou a neženeme se zbytečně dopředu. Někdy je lepší uzavřít střední pásmo a nehrát ,,hurá‘‘ hokej. Musíme zůstat koncentrovaní celých šedesát minut a věřím, že z Pardubic odvezeme body,“ dodal v rozhovoru po domácím zápase proti Vsetínu kapitán Tomáš Svoboda.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER