Nová posila defenzívy Bukač: Chci Znojmu splatit to, že mi dalo šanci

Rozhovory
ÚT 14. 11. 2023
Svoji premiéru si v pondělí v zápase proti Třebíči odbyl obránce Daniel Bukač, jenž se k týmu připojil v reprezentační přestávce po ukončení angažmá v záloze Pardubic. Jak si zápas užil? A proč se rozhodl zrovna pro Znojmo?
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Máte za sebou první zápas v novém angažmá. Jak jste si tu premiéru užil?

Měsíc jsem nehrál, takže jsem se na začátku dost rozkoukával, ale nakonec to dobře dopadlo. Podali jsme bojovný výkon, výhru jsme si zasloužili. Navíc tu byli skvělí fanoušci, vytvořili úžasnou atmosféru.

Dokonce se vám povedlo skórovat...

Martin Šťovíček mi to krásně poslal, odrazilo se to od mantinelu. Původně jsem to chtěl zpracovat, ale tak šťastně se mi to odrazilo, že jsem do toho jen bouchnul a vymetl levý vingl. Dopadlo to dobře.

Loni jste působil v Pardubicích, kde tým bojoval o záchranu. Cítíte nějakou podobnost?

Vůbec ne. Myslím si, že je to jen o nějakém zlomu. Znojmo má skvělý tým, dobré hráče a fanoušci nás ženou dopředu. Potřebujeme jen trochu štěstíčka. Věřím, že se nám nakonec bude dařit.

Působil jste tam pod trenérem Baďoučkem. Byl to i teď jeden z důvodů, proč jste se rozhodl využít nabídku Znojma?

Určitě. Když jsem se dověděl, že mám odejít ze Zlína, tak pan Baďouček po mě hned sáhnul. A teď to bylo stejné. V Pardubicích mi ze dne na den oznámili, že se mnou nepočítají a pan trenér Baďouček se mi ozval. Chci mu to splatit a vážím si toho, že si mě vzal pod sebe. Ani chvíli jsem neváhal. Věděl jsem, že to je pro mě nejlepší volba.

Už jste ve Znojmě pár dnů, stihl jste se rozkoukat? Jak se vám tu líbí?

Úžasné, stadion je parádní a sešla se dobrá parta v kabině. Nemůžu si stěžovat.

Obrana byla hlavním kamenem úrazu Znojma. Cítíte díky tomu větší zodpovědnost?

Určitě. Budu se snažit plnit svoji roli, hrát dobře do defenzívy. Udělám maximum pro to, abychom dostávali co nejméně gólů. Zároveň bych chtěl pomoct i bodově nějakým gólem nebo ho někomu připravit. Chci prostě splatit, že si mě Znojmo vybralo.

Tři roky jste strávil v zámoří. Jak na tohle období vzpomínáte?

Byly to určitě nejlepší časy, které jsem zažil. Bylo to super a nikdy na to nezapomenu. Měl jsem možnost zahrát si s hráči, kteří mají teď v hokejovém světě jméno. Vzal jsem si od nich nějaké zkušenosti a stále je sleduji. S některými jsem i v kontaktu.

Proč jste se pak vrátil domů?

Brzdila mě zranění. Měl jsem operaci kolene, rameno... Pak i nějaké zlomeniny. Nechci se na to vymlouvat, makám dál a chci se dostat co nejvýš to půjde.

NEWSLETTER