Po reprezentační přestávce zpět do boje

Naši soupeři
NE 12. 11. 2023
Zápasový kolotoč Orli zahájí v derby proti Třebíči. S řadou změn v kádru nastoupí znojemští hokejisté již do dvacátého kola CHANCE ligy. Na domácím ledě se pokusí navázat na výkon z posledního domácího zápasu a připsat si další výhru. Utkání začíná v pondělí od 18:00 na ledě znojemské Nevoga arény. Přijďte Orly podpořit přímo na stadion a vytvořit bouřlivou atmosféru.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Poslední domácí zápas Orli sehráli proti Kolínu. Po obratu soupeře na 1:2 dokázali ve třetí třetině najít sílu a utkání dovést do prodloužení. Pětiminutová hra tři na tři vítěze nenašla a utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. O bodu navíc pro domácí rozhodl vítězným nájezdem Petr Beránek. K poslednímu zápasu před reprezentační přestávkou se znojemští hokejisté vydali na led Frýdku-Místku. Začátek utkání pro Orly nevypadal vůbec dobře a po první třetině prohrávali 0:2. Ve druhé třetině dokázali zápas otočit na svoji stranu, avšak v závěru se o slovo přihlásili opět domácí a ovládli zápas poměrem 5:3.

Během týdenního volna se v týmu udála řada změn. Do obrany Znojma se připojil urostlý Daniel Bukač z pardubického B týmu. Další pozitivní zpráva přišla v podobě potvrzeného hostování do konce sezóny pro Jana Zahradníčka. Naopak znojemskou obranu opouští Lukáš Zukal. Útočné řady posílil slovenský talent Kevin Horváth, kterému před nabídkou ze Znojma skončilo hostování v Třebíči, a tak svůj první zápas v dresu Orlů odehraje v derby právě proti svému bývalému klubu. Opačná změna nastala i v útoku a orlí letku opouští Tomáš Pigl a Robert Havlát.

Horáci před reprezentační pauzou sbírali body, kde se dalo. Od domácí prohry proti Pardubicím B dokázali získat bod po prodloužení v Porubě. Následně přidali dvě vítězství a to 3:2 proti Litoměřicím a 2:0 proti Jihlavě. Poslední zápas proti Sokolovu jim však nevyšel a před domácím publikem padli 0:4. Aktuálně se tedy nachází se třiceti body na sedmém místě tabulky.

I v Třebíči během přestávky nastaly změny v kádru. Brno ukončilo hostování Kevina Horvátha a Třebíč získala dva střídavé starty z brněnské juniorky. Adama Boltvana, který byl v soupisce reprezentace U20 a Jana Ekrta, jenž byl v jejím širším výběru. Nyní mají ještě svoji roli v Brně, avšak trenér Kamil Pokorný věří, že v jeho týmu můžou nastoupit jako plnohodnotní hráči.

Velké nebezpečí pro znojemskou obranu znamená útočník Martin Dočekal. V devatenácti zápasech dokázal nasbírat jedenáct asistencí a přidat dvanáct gólů. S třiadvaceti body vede tabulku kanadského bodování i tabulku nejúspěšnějších střelců celé ligy. Další nejproduktivnější hráči týmu jsou s jedenácti body útočníci Ladislav Bittner, který zaznamenal pět gólů a šest asistencí a bývalý znojemský útočník Michal Vodný, který se zasloužil o tři góly a osm asistencí.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER