Důraz i zkušenosti, přichází Pavel Jenyš

Aktuální zprávy
ST 1. 11. 2023
Na nepříznivé výsledky reagují Orli změnami v kádru. Z Komety Brno se k orlí letce připojuje útočník Pavel Jenyš, naopak v týmu končí obránce Patrik Fajmon a útočník Marek Špaček.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Pavel Jenyš je odchovancem brněnského hokeje, už v mládežnických kategoriích poukazoval na svůj hokejový um. V roce 2011 získal v rámci kategorie dorostenecký titul, o tři roky později už měl na krku stříbrnou medaili v seniorské Tipsport extralize. V červnu téhož roku se ve Philadelphii konal také každoroční draft největších hokejových talentů. Jenyš své jméno uslyšel v sedmém kole, kde si jej vybrala Minnesota Wild. Tím tak začala jeho zámořská kariéra.

První rok započal v juniorské Ontario Hockey League za tým Sudbury Wolves. Odehrál třiašedesát utkání v nichž bodově přispěl pětačtyřicetkrát, v této sezóně se i na osm zápasů mihl v Iowě Wild (AHL - farma Minnesoty Wild). Další rok byl opět součástí Wolves, po čtyřiadvaceti zápasech se ale v rámci ligy přesunul do tamějšího klubu v St. Catharines, kde sezónu dohrál. Následná léta už působil převážně v nižší lize ECHL. V osobních statistikách si vedl poměrně dobře, na vysněnou NHL už však nedosáhl. Poslední rok za mořem strávil v týmu Manchester Monarchs, posbíral čtyřiadvacet bodů a po konci sezóny se vrátil domů do Česka.

Po návratu z Ameriky působil nejprve v rodném Brně, jednu sezónu si vyzkoušel i slovenskou extraligu. Ani CHANCE liga mu však není neznámá, v této soutěži na sebe upozornil v dresu Poruby. Jednalo se o ročník 2021/2022. Za celek z moravskoslezské metropole naskočil do sedmačtyřiceti klání a vstřelil dvacet branek, k tomu přidal i šestnáct asistencí. V první lize působil také loni, kdy byl součástí organizace Vsetína. Letošní sezónu zahájil v Kometě, jeho kroky nyní opět vedou do druhé nejvyšší soutěže. Sedmadvacetiletý centr přichází do Znojma na hostování do konce sezóny s možností střídavých startů v Brně. Orli si od jeho příchodu slibují nejen herní zlepšení, ale také důraz. „Pavel Jenyš je bruslivý hráč, od kterého si slibujeme zvýšení důrazu na ledě, zejména v předbrankovém prostoru," řekl na adresu nové akvizice prezident klubu Pavel Ohera.

Naopak v řadách Orlů končí dvojice Marek Špaček a Patrik Fajmon, se kterými vedení Znojma rozvázalo smlouvy. Špaček jakožto znojemský odchovanec odehrál letos v CHANCE lize patnáct utkání, při kterých si připsal pět bodů. Mladý obránce Fajmon ve Znojmě naskočil do pěti zápasů. Klub jim tímto děkuje za odvedené služby a zároveň přeje hodně štěstí v kariéře.

Orli zůstávají na trhu aktivním týmem a v následujících dnech můžeme očekávat další novinky. „Intenzivně jednáme o příchodu dalších dvou obránců a jednoho útočníka s tím, že chceme tato jednání uzavřít nejpozději během nadcházející reprezentační přestávky tak, aby byl kádr po ní konsolidovaný," dodává Pavel Ohera.

NEWSLETTER