Orli zkusí napravit domácí zaváhání ve Zlíně

Naši soupeři
NE 29. 10. 2023
Po nevydařené sérii domácích zápasů se znojemští hokejisté vydají na led Zlína. Orli budou chtít navázat na poslední vzájemný zápas, ve kterém Berany na domácím ledě přehráli 5:1 a získat potřebné body před reprezentační přestávkou. Utkání začíná v pondělí od 17:30 na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Začátek sezóny Berani nezvládli podle představ. Z prvních tří zápasů měli pouze bod ze samostatných nájezdů. Úvodní sérii proher ukončili po zápase ve Znojmě, kde padli 1:5. Poté následovala vítězná vlna pěti zápasů a růst tabulkou. Rozjetý vlak ze Zlína se podařilo zastavit až v devátém kole ligy hokejistům Vsetína, kteří v derby dokázali Berany přehrát 4:2. Od té doby zlínští hokejisté nedokázali získat plný počet bodů. To se jim podařilo až v posledním zápase proti Frýdku-Místku, kdy dokázali zvítězit s jediným vstřeleným gólem v přesilové hře. Aktuálně se tedy nachází na devátém místě s třiadvaceti body.

Přesilové hry Zlína patří k těm úspěšnějším v lize. Díky gólu v posledním zápase si zlepšili úspěšnost na 17,39 %. Pro porovnání nejlepší přesilové hry mají Litoměřice s úspěšností 25 %. Nejhorší početní výhody mají hráči z Jihlavy s úspěšností 3,23 %. Znojemští hokejisté mají úspěšnost rovných 10 %. Naopak úspěšnost ubráněných oslabení není ani na jedné straně ideální. Zlínští mají pouze 81,16 % a Znojmo se nachází na úplném konci této tabulky s 76,36 %. Nejlépe si v oslabení vede tým z Kolína s úspěšností 90,91%.

Tabulku produktivity Beranů vede útočník Jakub Šlahař s devíti body za čtyři góly a pět asistencí. Hned za ním se stejným počtem bodů se nachází obránce Aleksi Lauri Salonen, který s osmi asistencemi a jedním gólem zároveň zastupuje i roli nejlepšího nahrávače týmu.

Znojemští hokejisté mají za sebou sérii tří domácích zápasů. První zápas proti Jihlavě soupeře přehráli 3:2 a zaslouženě brali z utkání tři body. Následně nedokázali navázat na výhru ve druhém zápase proti Přerovu, kdy drželi se soupeřem vyrovnaný krok až do třetí třetiny a nakonec padli 2:4. Do posledního domácího zápasu proti Sokolovu vstoupili velmi aktivně. Postupně se dostali do vedení 3:0 a následně i 4:2. Avšak kolaps v závěru třetí třetiny připravil Orli o důležité body po prohře 4:5.

„Uvědomujeme si, že se blíží reprezentační přestávka a do těch zbývajících zápasů chceme dát maximum. Potřebujeme se posunout v tabulce. Musíme hrát celých šedesát minut a ty dobře rozehrané zápasy dotáhnout do vítězného konce,“ dodal po posledním domácím zápase proti Sokolovu David Stránský.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER