Série domácích zápasů napíše druhý díl. Skolí Orli také Zubry?

Naši soupeři
NE 22. 10. 2023
Po vítězném derby nebylo příliš času na odpočinek a na Znojmo číhá další soupeř. Na jihu Moravy se představí osmý tým tabulky CHANCE ligy z Přerova. Střetnutí Orlů se Zubry bude na ledě Nevoga Areny zahájeno v pondělí v 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Přerov se i přes předsezónní ekonomické problémy nachází v klidném středu tabulky CHANCE ligy a tomu odpovídají i dosavadní výkony Zubrů, které prakticky s pravidelností střídají porážky a vítězství. Poslední dva duely hrál Přerov na domácím ledě, zatímco středeční střetnutí s Třebíčí svěřencům Roberta Svobody nevyšlo a prohráli 1:3. Sobotní zápas s Kolínem nabídl jedinou branku, na kterou si fanoušci museli počkat až do poslední minuty. O tříbodovou radost se postaral v čase 59:55 střelou do horní části branky po vhazování Darek Hejcman. „Byl to výborný a velice rychlý hokej s šancemi a vynikajícími brankáři na obou stranách. Nerozhodly ale ani přesilovky. Takový závěr opravdu nejde vymyslet, měli jsme štěstí. Celý tým zaslouží pochvalu. Kluci do toho šlapali, každý šel na krev,“ hodnotil hubené vítězství 1:0 trenér Svoboda.

Brankářskou jedničkou je Michal Postava, který se postavil do brankoviště v jedenácti případech a proti Kolínu si připsal druhou nulu v sezóně. Na střídavé starty však má Přerov možnost využít i brněnského Štěpána Lukeše. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je s jedenácti body (7+4) David Březina, za nímž je následně pětibodová propast a trojice Tomáš Doležal, Darek Hejcman a Antonín Pechanec.

Znojemští se po čtyřech porážkách v řadě mohli v sobotu konečně radovat z vítězství. Po výrazně zlepšeném výkonu si doma vyšlápli v derby na jihlavskou Duklu a díky vítězné brance Jana Bartka získali cenné tři body. „Kluci poznali, že když se neodflákne forčeking, tak z toho padají góly. A my kluky nabádáme, aby hráli aktivně, ale ne bezhlavě a to se vyplatilo u všech branek. Věříme, že další utkání bude podobné a fanoušci i v pondělí budou s námi slavit. Máme výhodu, že nikam necestujeme, takže se dobře vyspíme, lehce potrénujeme a připravíme se na Přerov. I on má zkušeně postavený mančaft,“ prohlásil před pondělním zápasem znojemský lodivod Václav Baďouček.

Nejproduktivnějším hráčem Orlů zůstává kapitán Tomáš Svoboda, který máš již bod na zápas. Ve čtrnácti duelech nasbíral stejný počet bodů (3+11) a na paty mu šlape čím dál lépe hrající švédská akvizice Anton Karlsson s dvanácti body (5+7). Zajímavostí je, že právě Karlsson a také Jan Hruška se prosadili oba gólově v posledních zápasech s Litoměřicemi i Jihlavou. S Jihlavou zahrál výborný duel také Martin Šťovíček, když asistencemi připravil první i třetí gól Orlů.

Mužstva spolu letos již odehrála dva zápasy a v obou se z těsného vítězství radoval Přerov. V přípravě na znojemském ledě uspěli Zubři 4:3 v prodloužení a v úvodu ročníku doma 3:2. Přijdou Orli s odpovědí a připíší si druhou výhru v řadě?

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER