Orli na venkovním tripu nabírají směr Kolín

Naši soupeři
PO 25. 9. 2023
V dalším zápase z venkovní série se znojemští hokejisté představí na ledě Kolína. Orli si chtějí z dvojzápasu v Čechách přivést první body z venkovní výhry a mají poslední příležitost. Druhé utkání ve dvou dnech Orly čeká v pondělí od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

První zápas na venkovním tripu se Orlům nevydařil. Brankář Sokolova Vladislav Habal, který má vyřízené střídavé starty z partnerských Karlových Varů, v prvním zápase nedal soupeři jedinou šanci a připsal si třiatřicet úspěšných zákroků. Boj v Sokolově rozhodla druhá třetina, kdy se domácí dokázali dvakrát gólově prosadit.

Znojmo se momentálně nachází na dvanáctém místě tabulky. Jediné tři body se jim podařilo získat v první domácí výhře proti Zlínu. Pokud se chtějí dostat zpět do středu tabulky a zůstat v dosahu na ostatní soupeře, musí v pátém kole CHANCE ligy bodovat. Orli však v minulosti žádný vzájemný zápas na ledě Kolína nevyhráli.

Kolín se v posledním zápase utkal s týmem Pardubic B. Z venkovního utkání si přivezli tři body díky těsné výhře 3:2. Další výhru Kozlové zaznamenali hned v prvním domácím zápase proti Přerovu. V ligové tabulce jim patří s šesti body pátá pozice i díky lepšímu skóre ve srovnání s ostatními soupeři.

Tým Kolína můžeme v první lize sledovat od roku 2020. Ze začátku byl klub spíše poloprofesionální. Nyní už je však plně profesionální a slouží i jako farma Hradce Králové. V minulém ročníku se však Kolín neprobojoval ani do play-off. Ve vyřazovacích bojích byl za své tříleté působení v CHANCE lize jen jednou.

Na pondělní vzájemný zápas se Znojmem je přichystaná akce „Studenti fandí Kozlům,“ kdy studenti kolínských škol si mohou ve škole vyzvednout vstupenku a jít na zápas zdarma. Lze očekávat velkou návštěvnost a Kolín tak bude mít velkou výhodu početného domácího publika.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER