Do Znojma vyráží Berani ze Zlína

Naši soupeři
ÚT 19. 9. 2023
Další zápas čeká Orly již ve středu. Tentokrát na domácí půdě vyzvou Berany ze Zlína. Souboj o první vítězství v základní hrací době začíná ve středu od 18:00 v Nevoga aréně
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Dalším soupeřem Orlů je Zlín, jenž byl nepřetržitě od roku 1980 pravidelným účastníkem naší nejvyšší hokejové soutěže. Poté, co v sezóně 2021/22 po dlouhých dvaačtyřiceti letech sestoupil, tak již druhým rokem brázdí prvoligová kluziště. Začátek loňské sezóny se jim vůbec nepovedl, ale jejich výkon vzrostl až k branám opětovného postupu do extraligy. V baráži o postup se utkali s Rytíři z Kladna, kteří sérii jednoznačně vyhráli 4:0.

Hokejisté Zlína mají za sebou již dva ligové zápasy. Hned na úvod změřili své síly s ambiciózní Porubou. Ševci zápas s týmem z Ostravy dovedli až do samostatných nájezdů, ve kterých však byla lepší Poruba a Zlín padl poměrem 3:4. Pro výhru za tři body se zlínští hokejisté vydali do Sokolova. Tam se jim moc nedařilo a odvezli si porážku 2:5 a na další body si musí počkat.

“Musíme začít více bojovat, střílet na bránu a naše šance proměňovat. Na zápas se Znojmem se dobře připravíme a budeme bodovat,” ví po neúspěšném utkání v Sokolově zlínský útočník Pavel Sedláček.

V přípravě si svěřenci Miloše Říhy ml. vedli podobně jako Znojmo. Ze sedmi utkání vyhráli tři. V posledním přípravném zápase si vyzkoušeli i nájezdy proti slovenskému Zvolenu. Avšak v nájezdech nebyli úspěšní a nechali se tak o výhru obrat. Do Nevoga arény se v dresu Zlína vrátí po několika sezónách i Michal Gago, který zde působil v dobách EBEL ligy.

Znojmo hned v prvním zápase CHANCE ligy svedlo velmi vyrovnané utkání s týmem Jihlavy. Zápas však nedokázali otočit na svoji stranu a podlehli Dukle 2:3. Do druhého utkání Orli vyletěli do Přerova. Hned v úvodu se ujali vedení, avšak zápas nedokázali dotáhnout až do vítězného konce a zpět do Znojma si odvezli porážku 2:3.

“Myslím, že v téhle lize je úplně jedno, s kým hrajete. Zápasy budou na úplně jiné úrovni, než byly loni. Především potřebujeme, aby doma chodili lidi a pomohli nám. Proti Jihlavě byla skvělá atmosféra, chtěl bych fanouškům moc poděkovat, že přišli. Byl bych rád, kdyby jich přišlo ještě více, ale i takhle to bylo úžasné. Zlín je extraligový manšaft, takže co víc si přát,” řekl v pozápasovém rozhovoru s Jihlavou pro Znojemský týden Dominik Sklenář.

“Zlín má mladý a bruslivý tým. Plný zkušených hráčů jak z CHANCE ligy, tak i extraligy. Rozdíl v odehraných zápasech je tam obrovský a ty zkušenosti jdou vidět,” ví trenér Jiří Beroun.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER