Odchovanci Špaček a Pigl nastoupí i v CHANCE lize

Aktuální zprávy
ÚT 13. 6. 2023
V týmu HC LERAM Orli Znojmo budou v následující prvoligové sezóně působit i dva odchovanci jihomoravského celku. Jde o útočníky Marka Špačka a mladého Tomáše Pigla.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Marek Špaček - devětadvacetiletý rodák z Blanska v minulé sezóně prožil povedený ročník. Spolu s play-off nasbíral na své osobní konto sedmašedesát kanadských bodů v 53 duelech. Část sezóny byl také členem uderné útočné formace Špaček-Sklenář-Šťovíček, která byla noční můrou pro druholigové soupeře.

Logo

„Marek Špaček dobře zná znojemské prostředí a patří mezi nejzkušenější hráče našeho týmu. Je výborný v zakončení i v obranných činnostech. Budeme jej tedy využívat jak na přesilovku, tak i na oslabení,” konstatuje Jiří Beroun.

Jak již bylo uvedeno, Špaček je odchovancem znojemského hokeje. Už od mládí prokazoval svůj velký talent, jde o hráče se skvělými herními i fyzickými schopnostmi. Poprvé na sebe výrazně upozornil v letech 2012-2014. Tehdy juniorští Orli působili v mezinárodní lize EBYSL, Špaček v těchto dvou ročnících doslova válel a byl jedním z tahounů týmu. Za své výkony byl odměněn a dostal šanci se prosadit v A-týmu. Od té doby až do roku 2019 byl stabilním členem znojemské letky. I on je tedy členem party, která v sezóně 2015/2016 vybojovala stříbrné medaile v EBEL. Po odchodu ze Znojma strávil tři sezóny v Porubě. Zde se mu bodově dařilo a povedlo se mu dobře aklimatizovat na samotnou soutěž. Dohromady v první lize nastoupil k 92 utkáním a další starty přidá i v dresu Orlů Znojmo.

Druhým odchovancem, který si ve Znojmě zahraje také CHANCE ligu je jednadvacetiletý Tomáš Pigl. Nadějný útočník v loňském ročníku nastoupil k 51 střetnutím, ve kterých byl bodově přínosný jednadvacetkrát. Patřil ke skupince mladých hráčů, jež dostali šanci v A-týmu ve druholigové sezóně. Toho dokázal využít a poprvé v kariéře si zahraje druhou nejvyšší soutěž.

Logo

„Je to mladý a perspektivní hráč. V loňské sezóně se zlepšil hodně fyzicky. Všichni hráči, co zde zůstali, se nějakým způsobem posouvají. Tomáš rozhodně mezi ně patří. Vše však bude záležet jen na něm, jak k daným věcem přistoupí. Možná si může říkat, že jsem na něj náročnější, ale očekáváme z jeho strany ještě větší hladovost,” dodává na adresu mladého útočníka trenér Beroun.

Tomáš Pigl je rodákem a odchovancem Znojma. V mládí jeho jediným působištěm nebyli jen Orli Znojmo. Působil také v mládeži Warrior Brno, Jihlavě, krátce v Pelhřimově nebo i v Českých Budějovicích či Kometě Brno. Právě v Kometě B v předminulé sezóně odehrál poprvé celou sezónu v seniorském hokeji. Už tehdy ukázal, že má dobré předpoklady pro dospělý hokej a ve Znojmě to potvrdil.

Statistiky Marka Špačka

Statistiky Tomáše Pigla

NEWSLETTER