Poprvé proti Pustertalu. Znojmo čeká soupeř ve formě

Naši soupeři
SO 18. 12. 2021
Vůbec poprvé v historii čeká znojemské hokejisty utkání proti italskému klubu HC Pustertal. Nováček ICE Hockey League se v tabulce nachází těsně za Orly a aktuálně má výbornou formu. Zvítězil v posledních čtyřech utkáních v řadě a bude se chtít dostat před český tým. Utkání začíná v sobotu v 19:45.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Při pohledu na tabulku může postavení soupeře znojemských hokejistů mást. Tým z Dolomit z údolí Val Pusteria, který své domácí zápasy hraje v nové hale v Brunecku, sice okupuje až jedenáctou příčku za Znojmem, ale aktuálně má nejlepší formu z celé ligy. Vyhrál poslední čtyři zápasy v řadě (včetně výhry 3:1 v Klagenfurtu a 7:3 v pátek nad Fehérvárem!) a sedm z posledních deseti duelů.

Obrat ve formě italského klubu přišel s příchodem nového trenéra Raimo Helminena, finské legendy s třemi olympijskými medailemi a šesti cennými kovy z mistrovství světa. Lídry týmu je švédský útočník Johan Harju (11 + 12), obránce Shane Hanna (7 + 9) a brankář Tomas Sholl (92,2 %), ale hlavní devizou Pustertalu je především velká vyrovnanost týmu, kde cizince doplňují ti nejlepší italští hráči, často bývalí hokejisté Bolzana.

Taky Orli ale naskočili na vítěznou vlnu, byť ne tak dlouhou jako jejich soupeř. Po výhře 4:1 nad Linzem v pátek uspěli jednoznačně 6:1 na ledě Dornbirnu. Velmi rádi by bodovou šňůru natáhli i v sobotu, zejména proto, že půjde o utkání proti přímému konkurentovi v boji o play-off. Povzbuzením může být solidní start nové posily Tora Imma, jehož formace s Filipem Ahlem a Iljou Zubovem se v Dornbirnu postarala o dva góly.

Zajímavosti

  • Z posledních 10 utkání má Pustertal průměr dvou bodů na zápas. Lepší jsou jen Salzburg a Graz.
  • Znojmo má s 91 nastřílenými góly nejproduktivnější útok ligy (společně s Fehérvárem).
  • Domácí stadion Pustertalu, Intercable Arena, byla otevřena letos v srpnu.
  • Soupeř má v kádru řadu opor ze Skandinávie: Švéd Johan Harju vede kanadské bodování, útočník Jasse Ikonen ještě loni válel ve finské lize, dánský bek Emil Kristensen je reprezentant své země.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Ladislav Smetana, Viktor Trilar
Čároví rozhodčí:Matjaž Hribar, Nicola Basso

Sestavy z posledních zápasů

ORLI ZNOJMO:Kantor – Culkin, Sedlák, Haman, Younan, Bartko, Tejnor, Stránský – Luciani, Němec, Svoboda – Immo, Zubov, Ahl – Matuš, Prokeš, Gorčík – Oščádal, Brittain, Kvasnica.
HC Pustertal:Sholl – Hanna, Willcox, Caruso, Kristensen, Althuber, Glira, Andergassen, Hofer – Carey, Härju, Bardaro – Mantinger, Ikonen, Budish – Stukel, Gerlach, Hannoun – I. Deluca, Berger, S. Deluca.
NEWSLETTER