Trenérské trio zůstává, koučem brankářů nově Dohnal

Aktuální zprávy
PÁ 16. 4. 2021
Znojemské hokejisty bude i v příštím ročníku po návratu do mezinárodní ICE Hockey League koučovat z pozice hlavního trenéra a sportovního manažera Miroslav Fryčer. Toho stejně jako v uplynulých sezónách doplní asistenti Jiří Beroun a Tomáš Jakeš. Novým trenérem brankářů je Jakub Dohnal.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hokejová legenda Miroslav Fryčer tak ve Znojmě začne svou čtvrtou sezónu na pozici hlavního trenéra. Na jih Moravy přišel v únoru 2018 po odvolání Romana Šimíčka, v následujícím ročníku se s mužstvem probojoval do čtvrtfinále, kde trápil silnou Vídeň. V sezóně 2019/20 dovedl mužstvo opět do čtvrtfinále, tentokrát proti Bolzanu, než celou ligu zastavila pandemie koronaviru. Letošní druholigové provizorium nakonec trvalo jen pět zápasů, nyní se tak bývalý hráč Québecu, Toronta a Edmontonu v NHL vrací s týmem na mezinárodní scénu.

Jiří Beroun působí ve Znojmě nepřetržitě od roku 2002, nadcházející ročník tedy bude jeho jubilejním dvacátým. Jako hráč prošel s týmem Extraligu, 1. ligu i mezinárodní EBEL, sedm sezon byl kapitánem mužstva, které na jaře 2016 dovedl až do finále. Od roku 2018 se po konci aktivní hráčské kariéry přesunul na střídačku, zároveň koučuje i mládežnické výběry.

Také Tomáš Jakeš si za Znojmo aktivně zahrál, mezi lety 1999 a 2002 působil v dresu extraligových Orlů. V roce 2017 poté přišel jako asistent trenéra do týmu, který vedl Roman Šimíček. I po jeho konci u mužstva zůstal a na znojemské lavičce tak začne už svůj pátý ročník. Podobně jako Beroun se i Tomáš Jakeš podílí na trénování mládežnických kategorií.

Novou tváří je šestadvacetiletý Jakub Dohnal, dosud trenér brankářů mládežnických kategoriích ve Znojmě a ve Vsetíně. Ten měl před časem jedinečnou možnost absolvovat stáž v klubu KHL Kunlun Red Star, své zkušenosti nyní bude nově předávat i v seniorském mužstvu Orlů.

NEWSLETTER