Přípravné zápasy - út 23. 8. 2005
přát.
Znojmo
2:3sn
1:1, 0:1, 1:0 - 0:1
Plzeň
1/3
2/3

Orlům opět nevyšly nájezdy

Z n o j m o - Orlům už se v letošní přípravě podařilo čtyřikrát remizovat v základní hrací době a trenéři se vždy s druhou stranou domluvili na samostatné nájezdy. Hned poprvé proti Voskresensku Znojemští uspěli, potom však třikrát po remíze 2:2, kterou uhráli i v úterním zápase s Plzní, v trestných stříleních neobstáli. Tentokrát byl jejich exekutorem Andrašovský. O góly Orlů se zasloužili navrátilec do sestavy <b>Uram</b> a obránce <b>Mojžíš</b>. Oba snižovali jednobrankový náskok soupeře. <p> <a href="/fotogalerie_zno.asp?zobraz=kategorie&kategorie=47"><b>FOTOGALERIE ZE ZÁPASU</a></b>
Do utkání nastoupil poprvé od své operace kolena útočník Uram, Dopita byl pouze připraven na střídačce. Nehráli ani mladí obránci Šmach, Varakas a Chvátal, kteří odjeli vypomoci prvoligovým klubům. Trenéři Plzně poslali do branky Ježe, do sestavy se po absenci vrátili někteří hráči.

Úvod zápasu patřil domácím Orlům, kteří na několik minut zatlačili modro-bílé do obranného pásma a zkoušeli vyzrát na gólmana Ježe. Na druhé straně se až v 7. minutě dostal do první větší šance Adamský, kterého Trvaj vykryl. Potom začal rozhodčí vylučovat a při hře 3 na 4 pro Znojmo padl první gól Plzně. V 10. minutě nadvakrát překonal ležícího Trvaje Kocák. Orli se pak začali více snažit a k jejich vyrovnání přispěla i zaplněná trestná lavice hostí. Při dvojnásobné početní výhodě tečoval Bičánkovu ránu za Ježova záda Uram. Další dvě šance před koncem třetiny měli ještě Tatarčík s Berounem při zmatku před plzeňskou klecí, při vyloučení Puchera nepřekvapil Adamský Trvaje.

Tempo úvodu druhé dvacetiminutovky bylo poměrně svižné, ale rychlost bruslení obou mužstev postupně opadala. Několik nepřesných pokusů o vstřelení branky diváky se sedadel nevytrhlo, větší vzrušení přinesla až vyloučení v druhé části třetiny. Tři tresty přibyly na straně domácích a ve 37. minutě, když pykali Bičánek s Čakajíkem, vsítil vedoucí branku Aleš Padělek, který zůstal před Trvajovou brankou úplně sám.

Ve třetím dějství mohla necelá tisícovka diváků vidět ještě méně pohledný hokej, než v předchozích čtyřiceti minutách. Hra se neustále přelévala z jedné strany na druhou, a když už se některý z týmů na chvíli usadil v útočném pásmu, nedokázali jeho útočníci nic vymyslet. Dobrou příležitost promrhal u Trvajovy pravé tyče Důras. Když byl vyloučen plzeňský Pulpán za nedovolené bránění Hamana, podařilo se Orlům dosáhnout vyrovnávací trefy. Od modré čáry napřáhl ve 46. minutě Mojžíš a nedal Ježovi šanci. Do konce základní hrací doby si ještě několik hráčů na obou stranách vyzkoušelo tvrdost trestné lavice, v samotném závěru dvakrát nepřekonal znojemského strážce svatyně bývalý Orel Vorel.

Po nerozhodném výsledku se opět oba trenéři dohodli na samostatných nájezdech. Sérii zahájil plzeňský Padělek, který proměnil. Střelec první znojemské branky Uram však nemířil přesně, stejně jako na Trvaje se řítící Vorel. Svoji parádičku – blafák do bekhendu - proměnil Pucher už potřetí v přípravě, což byl opět zároveň poslední gól Znojma. Za Lasselsberger se pak netrefil další ex-Znojmák Josef Straka a Nedoma. Heš minul jen o pár centimetrů pravý horní růžek, vzápětí Andrašovský trefil skulinu mezi Trvajovými betony. Vyrovnání měl na holi Chlubna, jemuž se ale nájezd vůbec nepovedl a v podstatě pouze najel do Ježovy hokejky. Tím bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Znojmo): Byl to velmi těžký zápas, který jsme odehráli slušně, zvláště poslední třetinu. S tím bychom mohli být spokojeni. Byly tam samozřejmě chyby jako v každém zápase, ale děláme na tom. Hráči přistoupili k utkání dobře, jsme v podstatě spokojeni. Nejsme ale spokojeni s výsledkem. Musíme ještě hodně dělat na bránění prostoru před brankou. Jirka Trvaj podal bezvadný výkon a věřím, že to tak bude i pokračovat. Taky je dobře, že Marek Uram odehrál celý zápas. Dopita má nastřelený kotník.
Ohlasový článek s Markem Vorlem si můžete přečíst na www.hcplzen.cz.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER