Přípravné zápasy - út 10. 8. 2021
přát.
Znojmo
4:6
1:1, 3:2, 0:3
Kometa
1'
1/3
31'
33'
35'
2/3
17'
21'
25'
50'
52'
60'

Benefiční zápas dopadl lépe pro Kometu

Dlouhou a napínavou přetahovanou pro sebe nakonec utrhla brněnská Kometa, která předvedla skvělý výkon hlavně ve třetí třetině ve které ubránila dlouhé dvojnásobné oslabení.

Lepší start do utkání si Orli přát nemohli. Už v první minutě utkání otevřel skóre pohotovou dorážkou mezi betony obránce Ryan Culkin. Úvodní desetiminutovka patřila jednoznačně domácím, kteří po ledě doslova létali a hosté se naopak těžko dostávali do zápasu. Orly navíc několikrát podržel Pavel Kantor, kterému se vstup do utkání vydařil na výbornou. Přesto se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Postupně se lepšící výkon Komety přetavil tři minuty před úvodní sirénou ve vyrovnávací branku Dalimil Mikyska.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení náporu hostů, kteří dvěma slepenými góly Rhetta Hollanda a Tomáše Vincoura poprvé otočili kormidlem zápasu ve svůj prospěch. Domácí se do zápasu vrátili jemnou tečí Radka Prokeše, která skončila za zády brněnského gólmana Lukáše Klimeše. Ve druhé polovině prostřední části pak existovalo na ledě pouze jedno mužstvo a bylo jim domácí Znojmo. Nádherné gólové akce Anthony Lucianiho a Jana Bartka v rozmezí dvou minut znamenaly další obrat ve skóre.

Do třetí třetiny šli domácí s vedením o jednu branku, kterou ovšem po smolném odrazu od zadního mantinelu smazal v přesilové hře obránce Vladimír Roth. Za další dvě minuty vrátil vedení na hokejky hostující Komety Marcel Haščák. Tento gól se záhy ukázal jako vítězný, neboť Orli v závěru utkání nevyužili téměř dvouminutovou přesilovou hru pět na tři a naopak gólovou pojistku přidal utajenou střelou mezi betony střídajícího Dominika Groha po samostatném úniku Luboš Horký.

Vyhecované utkání nabídlo dohromady deset branek, obraty ve skóre a skvělou atmosféru. Oba fanouškovské tábory po zápase ocenily nasazení a bojovnost hráčů, a také velmi sympatické gesto v podobě finanční pomoci lidem zasažených tornádem.

Ohlasy trenérů

Jiří Beroun (Znojmo): Hlavní je, že se dnes vybraly nějaké peníze na pomoc postiženým oblastem. Byl to výborný trénink, objevily se tam některé velmi dobré věci, i některé horší. Škoda některých momentů, ale byl to první zápas a já si myslím, že se musel divákům líbit. Atmosféra byla úžasná, měl jsem husí kůži.

Jiří Kalous (Kometa): Bylo to svižné utkání bohaté na branky, které se fanouškům muselo líbit. Jsme rádi, že na charitativní zápas přišlo hodně diváků, aby podpořili dobrou věc. Za tom bychom jim rádi poděkovali.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER