Přípravné zápasy - čt 26. 8. 2021
přát.
Znojmo
5:0
1:0, 2:0, 2:0
Havířov
16'
1/3
32'
34'
2/3
47'
50'

Pět branek a čisté konto Kantora. Znojmo poslední domácí přípravu zvládlo

Orli udeřili proti Havířovu v každé třetině minimálně jednou. Naopak svému soku z Havířova nedovolili jediný přesný zásah a Pavel Kantor si tak připsal první čisté konto ve znojemském dresu.

Znojemští hokejisté vstoupili do utkání aktivněji a již ve druhé minutě se probil do samostatného úniku Luciani, jenž však mířil jen do připravených betonů Kořénka. Orli si díky svému tlaku také jako první vyzkoušeli početní výhodu. Až po jejím skončení se dostali do útoku také hosté, slušnou ránou z kruhu prověřil postřeh znojemského gólmana Pechanec. Hra se postupně vyrovnala a oba týmy se trápily s nepřesnou rozehrávkou.

Po polovině třetiny se podařilo dostat kotouč za záda Kořénka, avšak až po zásahu rukou znojemského Tomáše Svobody. Orlího střelce to ale nemuselo vůbec mrzet. V šestnácté minutě si Tomáš Svoboda mazácky obkroužil bránu a z prostoru kruhu zamířil přesně. Krátce po úvodním gólu si přesilovku vysloužili i Havířovští. Gólman Pavel Kantor ale neměl tolik práce, a když už se dostal ke slibné dorážce Hrubec, znojemský maskovaný muž jistě zasáhl.

Jestliže start zápasu patřil domácím, tak vstup do druhé třetiny vyšel lépe Havířovu. Velkou šanci spálil střílející Lytvynov a následně dorážející Becher. Hosté měli i dál o něco více ze hry, jejich tlak rozbil jen tvrdou ránou z mezikruží domácí Prokeš. Následovala vyloučení na obou stranách, která ale hrála více do karet Orlům. Nejdříve ještě neuspěl v individuální akci Luciani, o pár minut později již nápor před bránou Havířova proměnil ve druhou přesnou trefu utkání Samuel Fejes.

Přesilovkový gól Jihomoravany nabudil a brzy přišel třetí bleskový zásah. Ihned po vyhraném vhazování poslal Prokeš kotouč na hokejku Jakuba Kövera a ten bez zaváhání z prostoru před brankovištěm uklidil puk do sítě. O čtvrtou trefu se mohl postarat v nařízeném trestném střílení Radim Matuš, forhendový blafák ale Kořének zachytil na svém betonu. Hosté se ke konci třetiny znovu osmělili a Kantor si připsal několik solidních zákroků při střele Dostálka a dorážce Veselého.

Znojemští otevřeli poslední část zápasu dvěma velmi zajímavě vypadajícími početními výhodami. Blízko ke skórování měl Fejes, také Ryan Culkin svou střelou z kruhu nadělal Kořénkovi problémy, ale zcela zasloužený gól měl na svědomí až Filip Haman, jenž z mezikruží napálil kotouč do brány. Orli začali v utkání dominovat a o pátou trefu se zasloužil opět z prostoru mezi kruhy nepokrytý Vojtěch Němec.

Hra se z velké části odvíjela v útočném pásmu Znojma, ale hosté přeci jen dokázali zahrozit z rychlých brejků. V samostatném úniku pak před Kantorem neobstál Dostálek. Na víc už ale Havířovští nenašli čas a ani síly. Orli si tak vybojovali jasné vítězství 5:0, navíc Pavel Kantor si zcela zaslouženě připsal čisté konto.

Ohlasy trenérů

Jiří Beroun (Znojmo): Měli jsme výborný vstup do zápasu, nabídly se nám dvě gólovky. Ty jsme ale neproměnili. Havířov hrál aktivně, měli výborný pohyb. Vše se zlomilo po tom našem druhém gólu. Celkově tam z naší strany byly dobré věci, ale pořád je co zlepšovat. Hlavně jsme tam měli hodně ztrát puků v té druhé třetině.

Jiří Režnar (Havířov): V první třetině jsme byli rovnoceným soupeřem, ale po té druhé brance jsme odpadli. Znojmo má samozřejmě zkušené hráče, kteří nás v některých situacích přehrávali. Síla Znojma na ledě byla znát. Naši mladí kluci se z toho s prominutím podělali. Zbývá nám čtrnáct dnů do ligy, pořád je co zlepšovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER