Přípravné zápasy - čt 29. 8. 2019
přát.
Znojmo
5:1
2:1, 2:0, 1:0
MAC Budapešť
2'
5'
1/3
28'
31'
2/3
44'
12'

Jasná výhra a pět gólů proti Budapešti

Znojemští hokejisté si v přípravě na novou sezónu připsali první domácí výhru. Soupeře z Budapešti hrajícího slovenskou extraligu přehráli jasně 5:1 a průběh zápasu kontrolovali. O góly se postarali Berisha, Tansey, Bartoš, Luciani a Novák.

Domácí hokejisté se dostali velmi rychle do vedení, již na počátku 2. minuty doklepl Aaron Berisha vyražený kotouč za záda gólmana Halásze, jenž ještě v loňské sezoně hájil znojemské barvy. Orli soupeře nadále jasně přehrávali a navýšení skóre na sebe nenechalo dlouho čekat. Přesilovku proměnil v druhou trefu utkání Kevin Tansey. Budapešť začala kousat až s příchodem poloviny třetiny, její snahu mělo přibrzdit vyloučení ve vlastních řadách, ale stal se pravý opak. Přečíslení v oslabení dokonale využil Krisztián Nagy a z bezprostřední blízkosti se před Lassilou nemýlil. Hra dostala vyrovnanější ráz, a přestože si do první sirény stačily oba týmy ještě zahrát přesilovku, stav zůstal nezměněn.

Na startu prostředního dějství jsme byli svědky přečíslení na obou stranách kluziště, obě však zůstala nevyužita. Na další gól jsme si tak museli počkat až do času 27:09, kdy pohlednou kombinaci Orlů zakončoval David Bartoš. Znojemští hokejisté ve druhé části dominovali, jejich převahu jasně nastínil samostatný únik Anthony Lucianiho, jenž bravurně přelstil Halásze a zasunul kotouč mezi jeho betony. Domácí stále častěji pronikali maďarskou obranou a dostávali se do zajímavých šancí. Na další gól už ale do konce druhé třetiny recept nenašli.

Také poslední část zápasu otevřeli přesnou trefou domácí hráči. Z prostoru před bránou přehodil gólmana Budapešti Patrik Novák. V dalších minutách se Orli ocitli hned dvakrát v oslabení, obě ale bez větších potíží ubránili. S jedinou větší šancí v podání Pozsagaie, jenž vyprodukoval jedovatou ránu z vrcholu kruhu, si Lassila poradil lapačkou. Znojemští hokejisté rovněž pohrdli dvěma početními výhodami v samotném závěru duelu, a spokojili se tak s vítězstvím 5:1.

Ohlasy trenérů

Miroslav Fryčer (Znojmo): Dnes to bylo o poznání lepší než minulý týden. Navíc jsme měli k dispozici téměř kompletní sestavu. Tedy kromě Philipa, kterého jsme ještě šetřili, a připojí se spolu s Alešem Sovou v pondělí. Naše přesilovky dnes sice nevypadali špatně, ale měli jsme jich mraky a jen jednu z nich využili. To ještě musíme vyladit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

NEWSLETTER