Český Telecom Extraliga - ne 25. 2. 2001
Zlín
3:5
Znojmo
1/3
2/3

Report ze zápasu ZLN vs. ZNO (3:5)

Výborný výkon ve druhé třetině korunovaný pěti góly pomohl hokejistům Znojma k výhře na ledě Zlína a zvládli tak lépe boj o druhé místo v tabulce. Velkou zásluhu na tom měl Kaňkovský, který se podílel na třech brankách.

Začátek utkání přitom nenasvědčoval, že by hosté mohli ve Zlíně bodovat. Domácí bez několika zraněných hráčů začali neuvěřitelně a už v začínající 3. minutě vedli zásluhou Somíka 2:0. Slovenský reprezentant nejprve zužitkoval kombinační akci druhé řady a zanedlouho po sólu dal druhý gól. Teprve potom začali Znojemští dotírat, ale kromě šance Hamana v oslabení si další vážnou příležitost nevytvořili. Hráli dobře kombinačně, bojovali, ale v první dvacetiminutovce nebezpeční nebyli.

Obrat nastal v úvodu druhé třetiny. Po přestávce zaviněné výměnou plexiskla vyjel z branky Hudáček, špatně rozehrál, jeho přihrávku zachytil Plášek a střelou do opuštěné svatyně Beranů snížil. Hosté ožili a v rozmezí od 28. do 30. minuty dali další tři góly. Pro zlínské mužstvo to byl šok, ze kterého se nevzpamatovalo do konce utkání. Z jejich hry se vytratila kombinace, přesná přihrávka a chybovali v obraně. Naopak Orli hráli neuvěřitelně lehce a ještě ve druhé části přidali další dva góly. To už stál v brance domácích Hrazdíra, který po třetím gólu vystřídal nejistého Hudáčka.

Poslední třetina už nic neřešila. Rozklížený Zlín se sice snažil, trenéři míchali se sestavou, ale stále to nevedlo ke zlepšení. Znojemští jen kontrolovali hru a zápas dovedli do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (Zlín): "Doufali jsme, že se dnešním zápasem zbavíme problémů, které nás provázejí už delší dobu. Dobrý začátek tomu nasvědčoval, ale druhou třetinu jsme absolutně nezvládli. Měli jsme velké výpadky ve hře, za které jsme platili."

Milan Kastner (Znojmo): "Nezačali jsme dobře, ale do hry nás dostal kuriózní gól po hrubé chybě domácího brankáře. Toho jsme využili, otočili zápas a zbytek hry už jsme jen kontrolovali. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě."

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER