Přípravné zápasy - čt 11. 8. 2016
přát.
Znojmo
2:0
0:0, 0:0, 2:0
Zlín
1/3
2/3

Orli nedovolili Zlínu jediný gól

Zápasu dlouho vévodili oba brankáři, kteří po dvě třetiny nepustili za svá záda jedinou střelu. Ve třetí části se Znojmu přeci jen podařilo prolomit střeleckou smůlu a hostujícího gólmana dvakrát překonat, zatímco soupeř si na výtečně chytajícího Schwarze nepřišel.

Ve svém třetím přípravném utkání se znojemští hokejisté vrátili na domácí led, na kterém přivítali extraligového zástupce ze Zlína. Gólman hostů Štůrala měl již ze začátku více práce, musel likvidovat kličkovanou Čípa i kombinaci Nováka s kapitánem Berounem. Kombinace žlutomodrých hodně vázla a Schwarz neměl s dalekonosnými pokusy soupeře větší problém. Postupem času se aktivita tak trochu vytratila i z orlích hokejek a k jejímu návratu nepomohla ani přesilová hra. Po první třetině tak zůstalo skóre beze změny.

Ševci si část své početní výhody přenesli do startu prostřední části hry a v jejich podání byla rozhodně nebezpečnější. Avšak ani rána Jiřího Ondráčka za záda Schwarze nedoputovala. Z brejku na druhé straně mohl profitovat Číp, ale po jeho pokusu zůstal puk ležet v brankovišti, odkud byl obranou poslán do rohu kluziště. Po dalším oslabení Orlů se v brejku ocitl Lattner, tentokrát už sám Štůrala srazil kotouč do bezpečí.

Následně se dostavila dvě zlínská vyloučení. V tom prvním hrály prim Lattnerovy dělovky od modré čáry, ve druhém roztleskal tribuny svou bombou Vodný. Gólově se však v utkání nadále strádalo. Hostující Holomek se ještě pokusil zahrozit v závěru dvacetiminutovky, ale Schwarz si jeho pokus z kruhu pohlídal. Asi největší šanci dosavadního průběhu duelu si vytvořili v čase 39:40 Znojemští. Konkrétně po přečíslení pálil z ideální pozice v mezikruží André Lakos pouze do středu brány, kde si Štůrala situaci pohlídal. I nadále tak na časomíře svítilo 0:0.

Tento stav už ale ve třetí třetině dlouho nevydržel. Po přečíslení a krásné pobídce Bartoše se pro Adama Hughesmana otevřela volná brána a přesouvající se Štůrala neměl šanci zakročit. Zlínští se nemohli nadechnout k odpovědi, směrem dopředu se nadále spíše hledali a dalších zmatků v jejich rozehrávce tak využili Orli. Hughesman poslal do individuální akce pro křídle Marka Špačka, ten nabral rychlost a sám před Štůralou nekompromisně zavěsil. Na druhé straně se pokoušel z podobné pozice snížit Blaťák, ale vracející se Biro mu znemožnil kvalitně zakončit a Schwarz kotouč ukořistil pro sebe.

Zlín dostal poslední příležitost s výsledkem pohnout při vyloučení Györiho, ale ani tentokrát nenašel recept na domácí defenzívu a většinu početní výhody odehrál mimo své útočné pásmo. Gólman Marek Schwarz si tak mohl připsat první čisté konto na znojemském ledě. V závěru se ještě neopomněly pozdravit oba fanouškovské tábory, které si vysloužily jako přídavek samostatné nájezdy. V nich si vítězstí vystřílel Zlín zásluhou Antonína Honejska.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (Znojmo): Jsme rádi, že jsme vyhráli, a také že jsme neobdrželi žádnou branku. Začali jsme slušně, ale pak jsme si to začali trochu komplikovat. Ve druhé třetině jsme hru zjednodušili, lépe jsme forčekovali a hýbali se. Podržel nás gólman, ale i kluci v obranném pásmu se snažili. Bylo tam několik dobrých bloků. Té černé práce bylo opravdu dost. Díky tomu všemu to skončilo 2:0 pro nás.

Rostislav Vlach (PSG Zlín): Nehráli jsme dobře, hůře jsme bruslili a v soubojích jsme byli všude později než soupeř. Vytvořili jsme si žalostně málo šancí, vyšli jsme střelecky naprázdno. Velmi dobře chytali oba brankáři. Led byl těžký, nicméně pro oba týmy byly podmínky stejné. Náš výkon byl nemastný, neslaný. Zápas se nám zkrátka nevydařil.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER