Přípravné zápasy - so 8. 8. 2015
přát.
Ingolstadt
2:3p
0:0, 1:1, 1:1 - 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Podruhé vítězně! Znojmo v prodloužení ukousalo Ingolstadt

Znojemské hokejisty nezastavil na startu přípravy ani německý vicemistr z Ingolstadtu. Orli v utkání dvakrát vedli, soupeř dokázal srovnat, ale vítězný gól zadáka Petra Kousalíka pouhých šest vteřin před koncem prodloužení zasadil německému celku ránu, na kterou odpovědět nelze.

Od prvních minut utkání se bez okolků vylučovalo, a tak se na obou stranách kluziště museli činit hlavně gólmani. Ve znojemském brankovišti se představil Tomáš Fučík a v úvodním dějství čelil hned pěti přesilovým hrám soupeře. Svůj štít však udržel bez poskvrny, když si poradil se štiplavou ránou z trestné lavice se vracejícího Greilingera i s přečíslením dva na jednoho v samotném závěru třetiny. Orli pro změnu zahrozili především po uvolnění Radka Čípa, které však skončilo faulem na jihomoravského rychlonohého útočníka.

Velmi solidně zaplněné tribuny hnaly oba týmy i nadále. Blizoučko ke skórování měl na startu prostředního dějství Branislav Rehuš, ale ani nadvakrát nedokázal na německého strážce Pielmeiera vyzrát. O minutu později už se ale Znojmo přeci jen ujalo vedení. Radek Číp zavezl kotouč do útočného pásma a po ráně Bořuty šťastně tečoval do sítě Ingolstadtu. Vzápětí se na druhé straně blýskl tváří v tvář gólovému nebezpečí Fučík. Ani on však krátce poté nedokázal vystavit stopku ráně Jareda Rosse, která zblízka prošla za brankovou čáru. Oproti předchozí části hry se hrálo s minimem trestů a k vidění bylo více gólových šancí. Ani po střídání maskovaných mužů v obou svatyních v polovině duelu nedošlo k dalšímu pohybu na ukazateli skóre. I podruhé se tak odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

Třetí třetina se zprvu nesla ve znamení zahazování tutovek. Vyrovnané skóre vydrželo až do času 49:33, kdy se v početní výhodě vyznamenal David Bartoš, jenž odražený puk poslal bekhendem do kasy. Orli se tak rázem dostali podruhé do vedení. A když se navíc ubránili při vyloučení Bira německé početní výhodě, začínalo se rýsovat druhé vítězství během necelých čtyřiadvaceti hodin. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou ale potrestal malou nedůslednost Alexander Barta a zamířil naprosto přesně do horního růžku Nechvátalovy klece.

Po šedesáti minutách, které nedokázaly přinést vítěze, přišlo ke slovu pětiminutové prodloužení. V něm si Orli neúspěšně zahráli přesilovku, ale nad jejím nevyužitím nemuseli vůbec smutnit. Pouhých šest vteřin před vypršením nastaveného času poslal prudkou ránu nad betonem gólmana obránce Petr Kousalík a puk se zastavil až v německé síti.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER