Přípravné zápasy - čt 3. 9. 2015
přát.
Znojmo
4:1
2:0, 0:0, 2:1
Mountfield HK
1/3
2/3

Znojmo zakončilo přípravu jasnou výhrou nad Hradcem Králové

O vítězi rozhodla již první třetina, kdy se Orli dostali do dvoubrankového náskoku a vítězství si hlídali až do konce utkání. Jediná branka Hradce pouze kosmeticky upravila skóre.

První třetina přinesla velmi pohledný hokej. Domácí začali zahřívací střelou z hokejky Yellow Horna, který ihned po úvodním buly prověřil pozornost znojemského rodáka Ondřeje Kacetla v brance Mountfieldu. Orli se dále tlačili do útočného pásma a v šesté minutě otevřeli skóre utkání. Colton Yellow Horn obkroužil hostující bránu a s tečí bránícího hráče zasunul kotouč přímo do sítě. Hradečtí si ani chvilku neodpočinuli a o pět minut později Kacetl znovu lovil puk ze své svatyně. Tentokráte po střele Jana Šedy, kterému se podařilo vystihnout špatnou hradeckou rozehrávku a z mezikruží zvýšil náskok svého týmu na 2:0.

Druhé dějství se neslo ve vyrovnanějším duchu. Bartoš měl na holi už třetí znojemskou branku, ale štěstí mu nepřálo a kotouč prosvištěl kolem prázdné brány až k mantinelu. Ani na druhé straně nebylo šancí pomálu. Patrik Nechvátal se blýskl bravurním zákrokem, když špičkou betonu vychytal téměř jistý gól Jaroslava Bednáře. I po druhé třetině tedy na informační tabuli svítil stav dva nula.

Závěrečné dějství přineslo po brankách na obou stranách. Ve čtyřicáté sedmé minutě se po nahrávce Yellow Horna prosadil Orel Ondrej Šedivý, který přesnou střelou pod Kacetlovu vyrážečku poslal kotouč přímo do brány. Hradečtí se ale ještě nevzdávali a nastěhovali se do obranného pásma domácího celku. Jejich houževnatost přinesla ovoce necelé tři minuty před koncem utkání, kdy Brian Ihnačák jako jediný překonal doposud bezchybného Nechvátala. Znojemští měli na první branku hostů rychlou odpověď. Roman Tomas se ve středním pásmu dostal do samostatného úniku a bekhendovým blafákem poslal za Kacetlova záda finální čtvrtý puk.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Znojmo): Snažili jsme se v přípravě pilovat nějaké nové věci a poslední tři zápasy už hra vypadala tak, jak jsme si představovali. Samozřejmě nějaké chybičky tam byly a budou. Jsme spokojeni. Hráčům jsem v kabině říkal, že tato hra a zapálení pro ni by mohlo vydržet až do konce dubna. To by bylo ideální. Zaměřili jsme se letos více na obranu, musíme se přizpůsobit tomu, jak se hraje moderní hokej. Kluci to vzali za své. Poslední dvě utkání jsme hráli se sestavou, která nastoupí i do prvního kola.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): Znojmo bylo na zápas lépe připraveno. Bruslilo i hrálo lépe než my. Všude jsme byli pozdě. Chyběla nám i vůle vyhrát, takže to nemohlo vyjít. Byli jsme tu víceméně bez šance.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER