Přípravné zápasy - út 18. 8. 2015
přát.
Znojmo
3:1
0:0, 2:1, 1:0
Plzeň
1/3
2/3

Orli si před dvoutisícovou návštěvou vyšlápli na extraligovou Plzeň

Vše podstatné se odehrálo ve druhé třetině. Nejprve se Orli po gólech Podešvy a Bartoše dostali do dvoubrankového vedení, ovšem indiáni v polovině utkání snížili. Těsný náskok udrželi domácí až do závěrečné minuty, ve které pečetil vítězství premiérovým gólem v dresu Znojma Yellow Horn.

Hned ve třetí minutě se blýskl samostatným únikem Roman Tomas, který se pokoušel zakončit bekhendovým blafákem. Otevřít skóre utkání mohl o necelé tři minuty později i Ondřej Fiala, který chtěl překvapit hostujícího brankáře střelou z těsné blízkosti. Ani hosté ale neměli šancí pomálu. V šestnácté minutě zazvonila tyčka domácí klece po střele Richarda Kristla. Ačkoliv oba týmy hrály velmi aktivní a útočný hokej, skóre po první dvacetiminutovce zůstalo nezměněné.

Druhé dějství se vyvedlo lépe znojemským Orlům. Hned v úvodu třetiny se rozvlnila síť hostující klece, když Martin Podešva využil samostatného úniku a forhendovou střelou poslal puk pod Polívkovu vyrážečku. Znojemští hokejisté nenechali svého soupeře odpočinout a vedení v utkání ještě navýšili. David Bartoš využil nepozornosti plzeňského brankáře a poslal puk podruhé z brankovou čáru. Radost domácímu týmu ale příliš dlouho nevydržela. Nechvátal dlouho odolával střelám z plzeňských hokejek, ale touha po gólu hostujících hráčů byla veliká. Na jednobrankový rozdíl snížil Tomáš Andrlík, jenž zpoza brány zastrčil kotouč přímo mezi Nechvátalovy betony. Hosté se ve 31. minutě přiklonili k výměně brankářů. Namísto Patrika Polívky se mezi tři tyče postavil Fjodor Kukin

Oba týmy vstoupily do třetí třetiny velmi aktivně a předváděly rychlý hokej, který si vyžádal několik vyloučení a menších potyček na obou stranách. Orlího pobytu v útočném pásmu se snažil využít Ondřej Fiala, když se pokoušel protlačit kotouč mezi betony hostujícího brankáře. Rovněž Nechvátal měl plné ruce práce, plzeňští útočníci ale nenašli cestičku, která by vedla za brakovou čáru. Jednobrankový rozdíl v poslední minutě závěrečné periody donutil indiány ke hře bez brankáře. Této situace využil čerstvý nováček v barvách znojemského týmu Colton Yellow Horn a definitivně přiřkl vítězství týmu z jižní Moravy.

Po utkání proběhly samostatné nájezdy, ve kterých byl taktéž úspěšnější domácí tým. Kotouč za Kukinova záda protlačili Colton Yellow Horn, Ondrej Šedivý i Peter Pucher. Naproti tomu hostující celek domácího brankáře překvapit nedokázal.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Znojmo): Byl to festival zahozených šancí. Měli jsme toho na začátku zápasu dost, ale nevyužili jsme to. Celkově si ale myslím, že ten hokej byl dobrý. Věděli jsme, že Plzeň přijede bez těch hráčů, kteří hrají extraligu. Nastoupili ti, co bojují o místo v sestavě. O to je ta hra pak rychlejší. Nic nevymýšlejí a chtějí hrát jednoduchý hokej. To je pro nás jen dobře.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER