Přípravné zápasy - čt 8. 8. 2013
přát.
Znojmo
2:1
0:1, 1:0, 1:0
Mountfield HK
1/3
2/3

Znojmo si poradilo s extraligovým soupeřem

<em>Znojmo</em> - I druhý domácí zápas Znojmo zvládlo, tentokrát však muselo od začátku dotahovat. Hosté z Hradce Králové se po pěti minutách ujali vedení, které dokázali držet až do závěru druhé dvacetiminutovky, kdy srovnal Havlík. Ve třetím dějství mohly oba celky strhnout náskok na svoji stranu, po mnoha šancích domácích i hostů se ujala rána Aleše Sovy pod horní tyč. Orli tak znovu potěšili početný tábor svých příznivců, kterých tentokrát zavítalo na zimní stadion necelých 1500.

Do úvodu utkání vstoupili aktivněji hosté. Ihned v páté minutě skóroval Tomáš Rousek, kterému se podařilo dostat do samostatného úniku a bekhendovým blafákem překonat domácího Ullberga. Dalších několik minut se hostům dařilo uhlídat si útočné pásmo. Až v půli třetiny se do šance dostali také domácí hráči. Janu Lattnerovi se ale nepodařilo včas zvednou kotouč a hostující brankář Koutský měl dost času na to, aby zakročil.

V 31. minutě neomylného Koutského nahradil v bráně hostů mladý Pavelka a postupně čelil narůstající aktivitě znojemských hokejistů. Ti dlouho ztroskotávali na pozorné obraně Mountfieldu, nakonec ale ve druhé třetině kapitulovali. Šťastným střelcem vyrovnávacího gólu se nakonec stal Adam Havlík, který propasíroval kotouč kolem boční tyčky.

Do třetí třetiny oba celky ve velkém horku nastoupily v poněkud volnějším tempu. Do velké šance se dostal až deset minut před zazněním závěrečné sirény Pavlikovský, jehož střelu ale těsně tečoval jeden z hostujících hráčů mimo Pavelkovu klec. Orli se touto akcí ale dostali do svižného tempa. Vítězný gól nakonec v narůstajícím tlaku vstřelil v padesáté čtvrté minutě Aleš Sova, který přesnou střelou pod břevno rozvlnil síť soupeřovy branky. Těsně před koncem se hosté rozhodli pro hru bez brankáře. Richardu Jarůškovi se v ní podařilo ujet hradecké obraně, ale neměl dostatek času na přesné zakončení.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Znojmo): Až na pár chyb jsme hráli to, co jsme chtěli. Soupeři sice chyběli někteří zkušení hráči, ale často je takový zápas horší právě proti mladým klukům, kteří bojují o místo a hrají naplno. Trénujeme oslabení a dnes jsme je zvládli dobře, byl v nich vidět aktivní přístup. Teď nás čekají ještě přesilovky, ale na to máme ještě hodně času. Brankáře ještě jednou vyzkoušíme všechny ve stejném pořadí, poté už se budeme muset rozhodnout, zda si nechat všechny tři, nebo jeden dostane černého Petra.

Jiří Kučera (Mountfield HK): V první třetině jsme hráli to, co jsme chtěli. Dodržovali místa a plnili taktiku. Druhá třetina už byla hodně rozkouskovaná, bylo hodně přesilovek a oslabení. Ve třetí části už ale naše hra nebyla zcela ideální. Byl to první zápas a doufám, že se budeme zlepšovat

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER