Přípravné zápasy - út 6. 8. 2013
přát.
Jihlava
4:3
2:1, 1:0,1:2
Znojmo
1/3
2/3

Orli si s jihlavskou Duklou neporadili

<em>Znojmo</em> - Skóre utkání jako první otevřeli hosté. Vedení, které vybojoval Aleš Kilnar, Znojmu ale dlouho nevydrželo. Jihlava si během dvou následujících třetin stihla vystřílet dvoubrankový náskok. Richard Pavlikovský pak vrátil svůj tým do hry, když snížil stav zápasu na 2:3. Domácí si ale pro Orly nachystali rychlou odpověď. Chvíli před koncem hostům ještě svitla naděje, když Jan Lattner od modré překonal jihlavského gólmana. Závěrečná siréna ale definitivně pohřbila naděje Znojma na výhru.

Úvodní minuty zápasu patřily hráčům hostí. Ti svou převahu dokázali také náležitě zužitkovat. Již v čase 03:14 rozvlnil síť za Fučíkem Aleš Kilnar – 0:1. V následujících momentech začali Orli doplácet na nedisciplinovanost. První oslabení zvládli bez úhony, deficit dvou hráčů v poli však již přečkat nedokázali. Vyrovnání červenožlutých zařídil pohotovým doklepnutím kotouče Radek Hubáček – 1:1. Dukle poté narostla křídla, která nedokázala znojemská letka přistřihnout jinak než pomocí nedovoleného zákroku, leč se zlou se potázala. Janis Andersons totiž tento prohřešek potrestal ranou do pravého horního rohu Landsmanovy svatyně – 2:1. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Také druhé dějství začalo lépe pro celek z města okurek. K vyrovnání ale svěřencům lodivoda Jiřího Režnara nepomohly ani dvě početní výhody. K mizerné situaci hostí přispěla také jihlavská druhá využitá přesilovka z hole Ondřeje Malce, jenž tečoval ránu Kalába od modré – 3:1. Velmi dobrou příležitost k navýšení vedení měl ve 39. minutě Roman Mikeš. Agilní forvard ale trefil z mezikruží pouze hostujícího muže v masce. Nedlouho poté završila druhou perioda bitka, do které se zapojil zlý muž Dukly Ondřej Malec a hostující Petr Beránek. Oba za tuto boxerskou vložku obdrželi trest do konce utkání.

Aktivní počátek třetí třetiny již přinesl Moravanům kýžené ovoce. Díky výtečně sehrané přesilové hře snížil Richard Pavlikovský – 3:2. Ve 47. minutě nastal před znojemskou brankou velký závar. Šanci ke skórování měl Tomáš Čachotský, kterému ale skákavý kotouč přeskočil hůl. Zanedlouho uklidnil červenožluté šťastnou trefou Roman Mikeš. Mladý forvard zamýšlel křižný pas brankovištěm, trefil však brusle jednoho z hostujících zadáků, od nichž se touš odrazil za záda bezmocného Landsmana – 4:2. Nepříliš pohledný závěr zápasu zpečetil dělovkou z hranice útočného pásma Jan Lattner – 4:3. Více již znojemští hokejisté nestihli, soubor s Ježkem na hrudi tak udolal Znojmo v poměru 4:3. Po skončení souboje ještě následovaly samostatné nájezdy, ve kterých si lépe vedli hosté. Vítězství 2:1 zajistil Orlům Lubomír Štach.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Dnes k nám přijel kvalitní soupeř z jiné soutěže, než jakou hrajeme my. V dnešním zápase byly pasáže, za které se rozhodně nemusíme stydět – hlavně ve druhé třetině. Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Bohužel ve třetí třetině už byla kvalita ledu hrozná a vázlo to na obě strany. Přesilovky kluci zahráli tak, jak jsme si před zápasem řekli, ale ještě jsme je netrénovali, takže jsme rádi, že nám to tam někdy i se štěstím spadlo. Jako trenéři jsme spokojení s výkonem, který tým předvedl.

Jiří Režnar (Orli Znojmo): Je to sice přípravné utkání a led nebyl zrovna kvalitní, ale i tak jsme viděli, že nám chyběla kombinace a hlavně střelba. Kluky jsme upozorňovali, že musejí střílet, Jihlava také střílela, ale my jsme místo střelby hráli na prázdnou bránu. Po prvních dvou gólech v oslabení jsme ve druhé třetině přestali hrát, chyběla nám taková „mezihra“, tlak na bránu. Ve třetí třetině jsme se trochu zvedli, hráli jsme jen na tři pětky, a jakmile jsme hru stáhli, začali jsme lépe bruslit a trochu se zvedli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER