Přípravné zápasy - út 12. 8. 2003
TsC2
Znojmo
5:0
4:0, 0:0, 1:0
Jihlava
1/3
2/3

Jihlava se střelecky neprosadila

Z n o j m o - K druhému zápasu 2. kola Tipsport Cupu zavítal na znojemský zimní stadión tým HC Dukla Jihlava i s bývalými Orly Petrem Kaňkovským, Jiřím Jantovským a Petrem Altrichterem. O jednoznačném průběhu zápasu rozhodly již první čtyři minuty, kdy se za Znojmo dvakrát prosadil <b>Pardavý</b>, po jedné brance přidali <b>Pucher</b> a <b>Mikulík</b>. Před koncem zápasu přidal poslední branku <b>Havíř</b>. Brankář Duba vychytal své první čisté konto v dresu Znojma. Ani ve třetím vzájemném měření sil od baráže se tak nepodařilo Jihlavě skórovat do znojemské brány.
Jihlava prohrávala ve čtvrté minutě už o tři branky a její trenéři si museli vzít oddychový čas. První gól vstřelil slovenský střelec Pardavý, který si najel přímo před branku a nemýlil se. O chvíli později ujel obraně Pucher a blafákem mezi betony překonal brankáře Suchana. Další gól padl po pěkné souhře opět z hole Pardavého. Jednu z větších šancí Dukly nevyužil v 9. minutě Kaňkovský a pozorný Duba zlikvidoval i další soupeřovy akce. Před sirénou využilo Znojmo jedinou přesilovku, když Soudkovu střelu od modré dorazil do klece Mikulík.

Druhá třetina se obešla bez branek. Hosté sice hráli snaživě a vypracovávali si poměrně slibné šance, ve kterých však brankář Duba často nemusel ani zasahovat, protože jihlavští střelci měli silně vychýlenou mušku. V polovině zápasu nevyužili Orli přesilovku pět na tři, i když ve 31. minutě dorážel před jihlavskou bránou Uram, za což ho usměrňoval Čachotský. Únik Adamce ve 33. minutě opět ztroskotal na znojemském gólmanovi a na druhé straně měl smůlu Rataj, jehož střela prošla mezi Suchanovými betony, avšak za brankovou čáru se už nedošourala.

V poklidu dohrávaná poslední třetina znovu byla převážně v režii domácích. Ve 47. minutě nezužitkoval svou šanci Uram a o chvíli později se dvakrát neprosadil Kudělka. Čtyři minuty před koncem zápasu ohrožoval jihlavskou svatyni v oslabení Křetinský, pátý gól však přidal až v 58. minutě Havíř, který propálil Suchana od modré.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Znojmo): Myslím si, že začátek nám vyšel. Na Jihlavu jsme vletěli a rozhodli zápas vlastně během prvních třech minut. Pak kluci pod dojmem snadného vedení přestávali bruslit a příliš dlouho drželi puky, vymýšleli kombinace, které ani nešly sehrát. Je to samozřejmě pochopitelné. Jihlava se ve druhé třetině zvedla, začla trochu štípat, přidali v osobních soubojích a začli být trochu nepříjemní. Tím, že se nehraje nadoraz, jsme dali soupeři šanci víc atakovat a vyrovnat hru.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER