Přípravné zápasy - čt 16. 8. 2012
RP
Znojmo
8:4
1:1, 6:0, 1:3
Jihlava
1/3
2/3

Orli uklovali jihlavského ježka ve druhé třetině

<em>Znojmo</em> - Ani ve čtvrtečním utkání s Jihlavou nebyla o góly nouze. Dukla sice otevřela gólový účet zápasu, ovšem domácí nejprve vyrovnali a ve druhé třetině odpověděli šesti brankami. Ve třetí periodě Jihlava sice snížila, ale Znojmo si již tři body do tabulky Regionálního poháru uhlídalo. V derby se dvakrát prosadili Jiří Beroun a Richard Jarůšek, po jedné trefě přidali Jan Šeda, Ondřej Fiala, Jakub Stehlík a Kyle Wharton.

Po gólostrojích z minulých zápasech bylo zřejmé, že se utkání proti soupeři z Jihlavy odehraje ve stejném duchu. Domácí prvních deset minut tlačili, Šeda dokonce trefil tyč. Oproti úternímu zápasu však museli diváci čekat na gól až do šestnácté minuty, kdy se prosadil překvapivě jihlavský Matic Podlipnik, který otevřel skóre zápasu. Gól to byl vcelku šťastný, ranou od modré střílel do prázdné brány. Gólman Landsman totiž měl potíže s dotírajícími jihlavskými útočníky na rohu brankoviště. Do té doby totiž Orli předváděli sice útočný a dravý hokej, jenže na brankáře Ritticha dlouho nemohli najít recept. Dukla se ale z jednogólového vedení neradovala dlouho, již o dvě minuty se prosadil domácí Jan Šeda, který ustavil skóre po první třetině na jedna jedna.

Co Znojmo ztratilo v první třetině na neproměněných šancích, to si plně vynahradilo ve druhé periodě. A to pořádně. Nejdříve se po krásné akci prosadil Ondřej Fiala, který strhl vedení Orlů na svou stranu. O minutu později ale skóroval Richard Jarůšek, který zvýšil vedení už na dvě branky. Po dvou minutách velice pohledného hokeje ze strany Znojma vstřelil gól také kapitán Orlů Jiří Beroun. Krátce po této akci se před domácí bránou strhla rvačka, po které šli domácí Sova a hostující Malec předčasně do sprch. Tím však domácí hráči neskončili, již tři minuty po Berounově akci za domácí opět navyšoval skóre Jakub Stehlík, který ránou od modré trefil tyč, puk se poté odrazil do zad Ritticha a odtud teprve za brankovou čáru.

Znojmo dál předvádělo velice pohledný hokej, soupeře z Vysočiny dlouho nepustilo do šance, potažmo z vlastní třetiny. Tlak potvrdil Kyle Wharton, který krásnou střelou zvýšil již na šest jedna. Po pár minutách se podařilo podruhé prosadit také Jiřímu Berounovi, který ukončil gólovou mašinu Orlů. Zbylých sedm minut se odehrálo v klidnějším duchu, druhá třetina ale jasně patřila domácím. Ježci se nezmohli na nejmenší odpor, Šeda ještě dvě minuty pro výstrahu trefil tyč Rittichovy brány.

Pro třetí dějství se trenér Znojma Stloukal rozhodl vyměnit brankáře, a poslal do brány Petra Helešice, který teprve vloni začal hrát za znojemskou juniorku. Nyní zastává pozici třetího brankáře, když je Ondřej Kacetl zraněný. Jihlava se v poslední části zmátožila, čtyři minuty po začátku se po úniku prosadil Tomáš Čachotský. Již po třech minutách pak Dukla skórovala znovu, když využil přesilovky Daniel Hodek. Po snížení se dostali ke slovu také Orli, za které se podruhé v zápase prosadil Richard Jarůšek. Krásnou akcí zpoza brány vsítil osmý znojemský gól. Poslední slovo měla Jihlava, Michael Polcar však už jen kosmeticky opravil skóre na konečných 8:4.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (Znojmo): Ráno po tréninku vypadali hráči hodně unaveně a říkal jsem asistentům, že určitě prohrajeme. Udělal jsem hráčům nabídku, že pokud zápas odmakají tak, jak mají, vypustíme zítra jeden trénink na ledě. Zase mě doběhli... V pondělí před zápasem proti Slavii nacvičíme některé situace v obranném pásmu, ale nechci, aby to vyznělo, že budeme hrát úplně jinak. Už dnes jsme zapojili některé věci ve středním pásmu, které jsme v předchozích zápasech nehráli.

Petr Vlk (Jihlava): Máme trochu problémy s marodkou, ale druhou třetinu jsme tady prohráli 0:6 a to je hodně velký luxus. Z toho si nějaké závěry vyvodit musíme nezávisle na tom, v jakém jsme tu hráli složení. Je to škoda, protože další dvě třetiny jsme odehráli slušně. Domácí mají spoustu kvalitních hráčů, takže si šance vytvořili, ale první třetinu jsme myslím odehráli velmi dobře.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER