Přípravné zápasy - čt 25. 8. 2011
přát.
Třebíč
2:1
1:1, 1:0, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Z Třebíče se vrací Orli s nepořízenou

<em>Znojmo</em> - I přes právě vrcholící léto znojemští hokejisté nezahálejí a pilně se připravují na novou sezónu. Dalším soupeřem se jihomoravským hráčům stala nedaleká Třebíč, která byla úspěšná již v prvním vzájemném měření sil v Hostan aréně. Také tentokrát začali Horáci lépe, Orli ještě dokázali zásluhou Stehlíka srovnat, ale na druhý třebíčský gól již odpověď nepřišla. Ani závěrečný time-out Znojma půl minuty před koncem již na výsledku těsné prohry nic nezměnil.

K dalšímu přípravnému duelu přicestovali na led Horácké Slavie Třebíč hokejisté Znojma. V letošní sezoně se jednalo o poslední konfrontaci s odvěkým rivalem z Třebíče, neboť oba týmy budou hrát soutěže v jiných zemích. Za Horáckou Slavii se poprvé na domácím ledě představila dvojice hráčů z Třince, konkrétně brankář Martin Štefl a obránce David Rangl.

V první třetině byl k vidění svižný hokej, který byl plný osobních soubojů. Mírnou optickou převahu měli hráči Znojma, kteří spoléhali především na rychlé protiútoky. Domácí hráči směrem dopředu občas zahrozili, ale v obraně to opravdu hořelo. Domácí tým podržel několikrát spolehlivými zákroky brankář Martin Štefl, kterému několikrát zatleskalo domácí publikum

První branka padla v 11. minutě, kdy v ponechané výhodě dopravil kotouč za Sáblíkova záda Martin Čech a domácí šli ve druhém vzájemném střetnutí s Orly do vedení. Domácí hráče vstřelená branka evidentně nakopla a tlačili se do zakončení, ale na nejistého Sáblíka si již nepřišli.

Ve 14. minutě nebezpečně z kruhu pálil hostující Jan Lattner, ale Martin Štefl si s jeho nepříjemným pokusem i následnou dorážkou v pohodě poradil a skóre zůstalo tedy stejné. Poté měli hostující hráči výhodu přesilové hry, ale domácí borci v ní odolali tlaku Orlů i přesto, že Jan Šeda nastřelil tyč a po závaru zasáhnul Martin Štefl.

Vyrovnáno bylo v 18. minutě, kdy na modré čáře napřáhnul Jakub Stehlík a domácí brankář kapituloval i díky tomu, že nic neviděl. To bylo ovšem z první třetiny vše a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá třetina začala sérií vyloučení na obou stranách. Branku ovšem přítomní diváci neviděli, protože ani jeden z týmů se neprosadil. Poté byly na domácí straně náznaky několika akcí, ale ani jedna z nich nebyla gólově zakončena.

Po většinu druhé části byli aktivnější hráči Horácké Slavie, ale přes obranu Znojma se dostávali do šancí pouze sporadicky. V polovině zápasů navíc došlo na straně Znojma ke střídání brankářů, kdy Lukáše Sáblíka nahradil v brance Filip Landsman.

Novice v brance Orlů přivítal stylově ve 37. minutě Vilém Burian, který dostal ideální pas do jízdy od Davida Rangla a exkluzivní střelou, jenž skončila v pravém horním rohu Landsmanovy branky, rozveselil třebíčské publikum.

Na druhé straně zahrozila po obdržené brance dvojice Petr Kanko a Jan Lattner, ale na výborně chytajícího Štefla si nepřišli. To bylo z dění na ledě ve druhé třetině vše a do kabin se šlo lépe domácím, kteří vedli 2:1.

Třetí třetina se odehrála ve velmi nervózním duchu. Na hostujících hráčích byla vidět frustrace z průběhu střetnutí, protože hráči Znojma dohrávali osobní souboje místy velmi nevybíravě. Hra se přitom přelévala z jedné strany na druhou a na ledě panovali oba brankáři, jenž zamezili několika slibným střelám na obou stranách.

První menší šarvátku viděli příznivci z obou táborů v polovině třetiny, kdy si padli do oka Stanislav Dietz a Tomáš Komínek. Jejich strkanici ocenil rozhodčí po dvou minutách na obou stranách. Poté se několikrát vyznamenali oba brankáři, jenž chytili velké šance útočníků.

Diváci si budou jistě nejvíce pamatovat z pravé bitky, kterou obstaral domácí Milan Přibyl s hostujícím Antonínem Bořutou. Tato konfrontace vyšla lépe pro domácího útočníka, který znojemskému obránci pořádně naložil.

V dalším průběhu se hostující hráči snažili vyrovnat, ale Horáci si vedení do konce střetnutí již pohlídali a Znojmo do ničeho nepustili. Horácká Slavia si připsala další, v pořadí již druhý skalp Znojma v přípravě, když zvítězila těsným rozdílem 2:1.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Znojmo): Naše bilance v přípravných zápasech není příliš lichotivá, sice hodně trénujeme, ale výsledky mohly být lepší. Budeme věřit a doufat, že se do začátku soutěže dostaneme do lepší pohody. Mysleli jsme si, že už máme pětky poskládané, ale dnešní zápas nám ukázal, že ještě nic není definitivní, takže budeme hledat dál. První třetinu jsme dnes nehráli zle, tu druhou jsme naopak úplně vypadli z role a ta třetí byla po korekturách v sestavě zase podstatně lepší. Neřekl bych, že soupeř byl dnes lepší. Na začátku třetí třetiny jsme měli spoustu šancí, ale gól jsme nedali. Byl to naprosto vyrovnaný zápas a domácí byli šťastnější.

Radek Novák (Třebíč): Utkání bylo z obou stran hrané ve vysokém tempu. Jsem rád, že se nám podařil vstup do utkání, že jsme nedostali rychlý gól, jako v předchozích utkáních. Na to jsme kladli v kabině důraz a hráči to dobře zvládli. Nějaké chyb tam dnes byly, ale dobrým pohybem a důrazem, který se v určitých chvílích zlepšoval a na kterém chceme ještě pracovat, jsme to utkání dotáhli do vítězného konce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER