Přípravné zápasy - pá 6. 8. 2010
přát.
Třinec
5:2
0:1, 3:1, 2:0
Znojmo
1/3
2/3

Orli pocítili proti Třinci první prohru v přípravě

<em>Třinec</em> - Po třech zápasech na domácím kluzišti zavítali Orli k přípravě do slezského Třince. V první třetině se hostům vyplatila zvýšená aktivita na konci první třetiny a skóre utkání otevřel Podešva. Ve druhé dvacetiminutovce však udeřili Oceláři a po gólech Hampla, Škumáta a McGregora otočili zápas. Znojmo sice na začátku dalšího dějství zásluhou Berouna snížilo, ovšem domácí přidali další dvě branky po trefách Fišera a Ostřížka.

První třetina přípravného zápasu Ocelářů se Znojmem příliš vzruchu a pohledných hokejových akcí nenabídla. V drese Znojemských se představil kvartet hráčů, kteří jsou smluvně vázáni v Třinci a ve Znojmě aktuálně absolvují přípravu. Byl to obránce Rangl a útočníci Podešva, Vrba a Mičulka. V bílých třineckých dresech se naopak objevila dvojice Horák – Ostřížek, která ještě včera bojovala za Znojmo proti Jihlavě. První výraznější šanci zápasu si připravili v sedmé minutě hosté. Znojemští hráči jeli dva na jednoho, Jarůšek hledal Říhu, ten ale pouze trefil přesunujícího se Dubu. O minutu a půl později měli Orli další dobrou příležitost – Staněk trefil ale pouze vnější brankovou konstrukci, gólově se neprosadil ani následně Mičulka. Branka již ale padla v minutě jedenácté – člen širšího třineckého kádru Martin Podešva byl tím hráčem, který poslal puk z brankoviště za již překonaného brankáře Dubu – 1:0. Třinečtí si v první třetině moc šancí nevytvořili – hosté byli aktivnější a měli víc šancí na změnu skóre. Oceláři hráli ale ve značně neobvyklé sestavě. Bylo to způsobeno širokým zástupem hokejistů, které trenéři Marek s Kopřivou v přípravě testují. Domácí mohli vyrovnat v poslední minutě, Polanský však v úniku přes beka trefil jen betony Horčičky.

Pokud v prvním dějství byli více aktivní hosté, dá se říct, že prostřední hrací doba patřila spíše domácím. Na koně se Oceláři dostali již po 101 sekundách druhé třetiny, když Zbyněk Hampl ránou o tyč využil přesilovku po vyloučení Staňka – 1:1. Dobrou šanci na otočení skóre měl ve 25. minutě Polanský, střelu Vágnera ale tečoval těsně vedle. Příležitosti domácích ale nekončily – následně Sakrajda z mezikruží střílel těsně nad, Dóczy poté od modré do boční sítě a Ostřížek nezužitkoval nájezd dvou na jednoho. V čase 26:33 znojemský Říha promáchl před poloodkrytou brankou Tomáše Duby a o pár vteřin později zahřmělo na druhé straně. Pravidlo „nedáš – dostaneš“ platilo poté, co Ostřížkovu střelu od modré tečoval za Horčičku Miroslav Škumát – 2:1. O dvě minuty později již Oceláři vedli o dvě branky. Polanského formace s McGregorem a Lefebvrem na křídlech zatopila znojemské obraně. Vše vyústilo v příhru „Poldy“ zpozda branky na Bryana McGregora, který neomylně prostřelil Horčičku mezi betony – 3:1. Druhá desetiminutovka třetiny, pokud hovoříme o počtu šancí, patřila spíše hostům: ve 32. minutě nevyužil nájezdu dvou na jednoho Staněk, Jarůškovu střelu tečoval do betonu Tomáše Duby. Neprosadil se ani David, který nevyužil chvilky prostoru před třineckou brankou. V závěru třetiny po napadení Lefebvreho a vyloučení Vitáska, který vystřelil kotouč do hlediště, měli hosté 98 sekund dvojnásobné převahy. Přesilovku využili po 12 sekundách, kdy Jiří Beroun dorazil střelu Vyletelky – 3:2.

Poslední hrací doba již nepřinesla tolik vzruchu a zajímavých hokejových momentů jako druhé dějství. Třinečtí ve 44. minutě přidali čtvrtý gól po akci Kanii, který zavezl puk za branku a pak ho naservíroval jako na zlatém podnose před brankou stojícímu Miroslavu Fišerovi, ten zvedl puk nad levý beton Horčičky a stanovil skóre 4:2. Zajímavou střelou se o 53 sekund později prezentoval hostující Kubica, Duba však lapačkou vykryl. Ve 46. minutě se dostal do nadějného úniku Ostřížek, trefil však jen tyč. Vykoledoval si ale aspoň vyloučení hostujícího Klimeše. V čase 47:58 dali hostující trenéři na posledních 12 minut utkání šanci prezentovat se náhradnímu brankáři Orlů Kacetlovi. Ten měl první vážnější práci přesně o minutu později, kdy se po zvláštním odrazu puku zjevil sám před ním Škumát, avšak byl zády a nedokázal s toušem vymanévrovat do gólového postavení. V 50. minutě se hostům naskytla šance hrát 44 sekund proti třem, tuto příležitost však nevyužili. Největší šanci si vyrobil Staněk, střílel ale těsně vedle. Gólovou tečku tak zápasu dal v 58. minutě David Ostřížek, který tečoval Horákovu střelu od modré, kotouč se doslova překulil Kacetlovi po zádech do branky – 5:2. Domácí měli ještě v závěru po Podešvově faulu možnost hrát přesilovku, největší šanci po několikerém odrazu puku ale spálil Polanský.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Třinec): Kondičně to bylo náročné utkání. Znojmo přijelo v dobré formě, včera porazilo Jihlavu. Ale kluci, kteří bojují o svá místa zápas zvládli. Ve druhé třetině otočili zápas a zaslouženě vyhráli.

Karel Soudek (Znojmo): Když jsme nevyhráli, tak nemůžeme být spokojení. Ale hráli jsme třetí zápas během čtyř dnů, navíc se hodně trénuje, takže se to tam určitě projevilo. Navíc jsme měli problémy se zraněním. V útoku pak museli dohrávat obránci a nebylo to úplně ono.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER