Přípravné zápasy - čt 29. 7. 2010
RP
Znojmo
5:1
2:0, 1:1, 2:0
Havl. Brod
1/3
2/3

Orli v prvním zápase deklasovali Havlíčkův Brod

<em>Znojmo</em> - Orli mají za sebou své premiérové přípravné utkání v rámci Regionálního poháru. Na domácí půdě jasně přehráli Rebely z Havlíčkova Brodu a mohou tak slavit první vítězství. V úvodní třetině otevřel skóre zápasu nováček Kania a poté přidal svoji trefu v oslabení i Říha. Ve druhé dvacetiminutovce hosté nejprve zásluhou Vondráčka snížili, ale Znojmo si již druhou polovinu duelu pohlídalo a po dvou gólech Kubicy a jedné brance Havlíka zmařilo Rebelům šance na vyrovnání. Po skončení utkaní následovaly samostatné nájezdy, ve kterých byli domácí taktéž lepším celkem.

V první třetině byli svěřenci trenéra Soudka jasně aktivnější. Už v 6. minutě se Orlům naskytla příležitost využít přesilovou hru pět na tři, kterou ovšem zhatil hostující gólman pohotovým zákrokem. V následující chvíli měli šanci hosté, když byl z ledu vykázán Kania za hru loktem. Znojmo výborně bránilo a do šance se tak dostal Staněk, jehož střelu však Suchan s přehledem vystihl. Za necelé dvě minuty se stav utkání změnil ve prospěch znojemských hráčů, když zmatku před havlíčkobrodskou brankou využil Jakub Kania, který se ujal puku po střele Jakuba Orsavy a s přesností zavěsil do Suchanovy svatyně - 1:0. Z další branky se radovali opět domácí. V 17. minutě obral Vladimír Říha hostujícího obránce o puk a ve vlastním oslabení prostřelil gólmana – 2:0.

Do další dvacetiminutovky vstoupili havlíčkobrodští Rebelové lépe. Ve 24. minutě se výborně zorientoval Ondřej Stehlík, našel mezi kruhy volného Romana Vondráčka a ten snížil na rozdíl jediné branky - 2:1. Hosté se znovu dostali ke slovu až ve 29. minutě, kdy od modré pálil Michal Blažek, ale na znojemského brankáře tentokrát nevyzrál. Čtvrtá branka utkání přišla vzápětí. Znojemský Zdeněk Kubica se nejrychleji dostal k puku před soupeřovou brankou a střelou do levého růžku klece vrátil svému týmu dvoubrankové vedení - 3:1.

Do poslední části vstoupily oba celky velmi opatrně. Hrubku udělal až ve 48. minutě jeden ze znojemských obránců, když na modré ztratil kotouč a Roman Vondráček s ním ujížděl sám na brankáře Kacetla. Ten ovšem vytáhl jeden ze svých pozoruhodných zákroků a kotouč za svá záda nepustil. O minutu později byli za parádní souhru odměněni brankovým přírůstkem pro svůj tým Tomáš Kolafa, Rostislav Marosz a Adam Havlík. První jmenovaný poslal kotouč před branku, Marosz bez váhání přihrál a Adam Havlík už neměl moc práce s překonáním havlíčkobrodského gólmana - 4:1. V následujících minutách hosté uzamkli Orly v jejich obranném pásmu, dobře zakončit se jim ale nepovedlo. Poslední gól vsítil znojemský Zdeněk Kubica, který protlačil puk Suchanovi mezi nohama - 5:1. Orli si už stav utkání pohlídali a Rebely k ničemu nepustili, a tak se zaslouženě radovali ze třech bodů.

Po závěrečné siréně si hráči obou celků vyzkoušeli ještě samostatné nájezdy, ve kterých zvítězil poměrem 3:1 opět domácí celek.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Znojmo): Bylo to první přípravné utkání v sezóně po těžké letní přípravě, takže výkon se příliš hodnotit nedá. Oba mančafty nastoupily s mladými hráči. Z hlediska útoku to u nás vypadalo poměrně dobře, ovšem v obraně to místy skřípalo, takže na tom budeme dál pracovat a uvidíme v příštích zápasech.

Petr Novák (Havlíčkův Brod): Znojmo zaslouženě vyhrálo, protože lépe bruslilo a bylo agresivnější. Někteří naši hráči, kteří dnes hráli, by se nad sebou měli zamyslet. O těch, co zůstali doma, víme, že je zkoušet nemusíme. První zápas nám jasně ukázal, že některé hráče vyřadíme z kádru. Přípravné zápasy slouží k tomu, abychom vyzkoušeli nové hráče a ne abychom vyhráli 3:1 nebo prohráli 2:6.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER