Přípravné zápasy - po 12. 11. 2007
přát.
Znojmo
1:2
0:0, 0:0, 1:2
ČR "20"
1/3
2/3

Mladíci zvítězili nad Orly

<em>Znojmo</em> - Před nadcházejícím mistrovstvím světa absolvují reprezentanti do dvaceti let sérii přípravných zápasů. V netradičním čase v pravé poledne duněly v Hostan aréně mantinely. Svižné utkání skončilo vítězně pro mladíky. Na závěr si oba mančafty vyzkoušel pět samostatných nájezdů, i v této disciplíně byli junioři lepší, když proměnili dva nájezdy a nikdo z Orlů Kováře nepřekonal.

Juniorští reprezentanti vkročili do zápasu rychle a nebojácně. Během jedné minuty to na Kameše zkoušeli Hampl a Szturc, ovšem ani jeden neuspěl. Orli pak byli dvakrát po sobě vyloučeni a “dvacítka“ toho mohla okamžitě využít. Janáček se zjevil sám před Kamešem, ale v rozhodující chvíli mu puk sjel z hole.

Znojmo si počínalo hodně skromně. V první velké příležitosti se ocitl Meidl až ve 14. minutě. Poté stříleli nebezpečně Bičánek a Demel, ani jeden ze domácích hráčů Neuwirtha nepřekonal. Český tým pak měl ještě jednu velkou příležitost, ale Semorád ze dvou metrů Kameše neprostřelil.

Na začátku prostředního dějství se domácí osmělili dřív. Mojžíš střílel, před brankářem ještě tečoval Meidl, ovšem jen do brankářovi masky. Poté jeli dva na jediného obránce Sklenář a Semorád. Prvně jmenovaný zkusil střílet sám, ale domácí brankář se překvapit nenechal. Ve 28. minutě jel sám na Kameše Szturc a po něm i Strapáč, ale ani jeden neuspěl.

V polovině zápasu vystřídal trenér Hořava brankáře Neuvirtha Kovářem. Nový muž se okamžitě vytáhl. Nejprve sice Janáček netrefil odkrytou klec Orlů, z protiútoku však střílel Svoboda, k odraženému puku se dostal Procházka a Kovář excelentním zákrokem lapačkou zabránil jasnému gólu. Poté měl i velké štěstí, když Kucharczykova střela orazítkovala jen tyč. Bezbrankový stav tedy zůstal i po čtyřiceti minutách hry.

Do závěrečné třetiny vstoupili lépe domácí hráči. Kucharczyk v dobré pozici minul branku, krátce nato jej napodobil Beroun, který překonal ležícího brankáře, ale kotouč si cestu do sítě nenašel. Jelikož se Orli nedokázali prosadit, udeřilo na druhé straně. Bártek dostal zpětnou přihrávku od Hampla a zajistil svým barvám vedení. Pro domácí nastala horší chvíle o necelých pět minut později. Z bezprostřední blízkosti zajistil juniorským reprezentantům dvoubrankový náskok Hampl.

Znojmo se nechtělo jen tak vzdát. Dál tvrdě útočilo. Selingr v obrovské šanci však nejdříve netrefil prázdnou klec a o pár sekund později nastřelil břevno. Domácí mančaft se nakonec přeci jen dočkal. Ranou od modré prostřelil Kováře Procházka. Půl minuty před koncem měl na své holi vyrovnání Beroun, ale jeho pěkná teč skončila těsně vedle branky.

Po konci zápasu se oba soupeři dohodli na samostatných nájezdech, ovšem i zde kraloval tým hostů. Zatímco za reprezentační “béčko“ byli úspěšní Semorád a Voráček, za Znojmo neuspěl ani jeden z pětice hráčů.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Znojmo): Zápas byl v přestávce dobrý. Týden jsme trénovali a další ligový zápas je až ve středu. Utkání splnilo účel pro obě dvě strany, hlavně pro dvacítku. My jsme nechali odpočívat některé hráče, marody nebo ty zkušenější. Můžu dvacítce popřát, ať se jim daří na mistrovství světa alespoň tak, jak se jim dařilo dneska a ať dojdou co nejdál.

Miloslav Hořava (U 20): Jsme hrozně rádi, že nám Znojmo umožnilo tenhle zápas. Něco jsme potrénovali a chtěli jsme si to vyzkoušet v zápase. Moc se to ještě neprojevilo, Znojmo mělo daleko víc vyložených šancí, ale nám výborně zachytali gólmani. Utkání stoprocentně splnilo svůj účel, hrálo se naplno, nikdo to nevypustil.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER