Český Telecom Extraliga - po 19. 3. 2001
ČF5
Znojmo
0:3
Slavia
1/3
2/3

Report ze zápasu ZNO vs. SLA (0:3)

Potřetí v řadě nevstřelilo Znojmo ve čtvrtfinálové sérii play off Slavii ani gól, potřetí v řadě prohrálo, tentokrát premiérově na vlastním ledě. Pražané tentokrát ovládli utkání, byli přesnější v kombinacích, rychlejší a disciplinovanější a utkání zaslouženě vyhráli.

Hned od 2. minuty mělo Znojmo po vyloučení Ujčíka výhodu přesilové hry, ale pozorná hostující obrana nedovolila domácím hráčům vystřelit na Málkovu svatyni. Na druhé straně naopak ve 4. minutě po chybě obránce Švindla zkusil štěstí Hübl a vzápětí po něm pálil Ujčík, ale oba pokusy gólman Svoboda kryl. Ani další přesilová hra nebyla Znojmu nic platná, navíc ji o polovinu zkrátil trest Mařáka v 6. minutě. A právě vyloučení znojemského útočníka pobídlo Pražany, kteří deset vteřin před návratem Mařáka na led otevřeli skóre utkání trefou Hejdy. Ve 13. minutě přišlo vyloučení Matějovského a Orli si ve snaze srovnat stav vytvářeli tlak, nikoliv však šance. Naopak do brejku se dostal v 15. minutě Kotásek, ale neměl dostatek klidu na úspěšné zakončení. V 16. minutě pálil Hübl a Svoboda jeho střelu po ledě vyrážel betonem, o chvíli později zkusil štěstí nekrytý Alinč, ale puk mu nesedl a branku Znojma minul. V závěru třetiny ještě Znojemské snahy o vyrovnání přibrzdilo vyloučení Kumstáta.

V úvodu prostřední části hry hráli Orli opět v početní převaze a přestože uzavřeli soupeře v jeho třetině, vyloženou šanci, kterou by dokázali potrestat vyloučení Hübla, si nevytvořili. Ve 24. minutě srazil Heš unikajícího Matějovského a rozhodčí jej poslal na trestnou lavici. Kadlec do minuty trefou od modré čáry zvýšil vedení hostů na 2:0. Znojmo dál bojovalo, ale vázla kombinace i koncovka, vlastní vyloučení je brzdila a vyloučení soupeře nedokázalo trestat.

Do třetí části hry vstoupili domácí sice s vervou a nasazením, ale ani to nestačilo. Ve 43. minutě sice pálil Uram, ale Málek, který v utkání moc práce neměl, se nenechal překvapit. Hra pomalu upadala do průměru, Znojmo se do soupeře tlačilo, ale byla to spíš křeč. Navíc se po chybě domácích dostal v 51. minutě do brejku rychlý Ujčík, který definitivně uzavřel účet zápasu třetím gólem. Znojmo delší čas okupovalo třetinu hostů, ale vyložené šance nepřicházeli a Slavia se bez větších problémů ubránila. V 59. minutě se ještě hosté vytrhli z obranné třetiny a třikrát pálili na Svobodu, ten ale jejich šance zlikvidoval. O chvíli později sekl Holík hostujícího Tomicu hokejkou do obličeje a vyfasoval pětiminutový trest plus do konce utkání. Stejný trest dostal také brankář Znojma Svoboda 43 vteřin před koncem zápasu. V brankovišti Orlů totiž upadl Šaffer a Svoboda se do něj pustil pěstmi hlava nehlava, pak si ještě vyšlápl na Čermáka a rozčileně odhodil rukavice, ale ke kontaktu už nedošlo. Předčasně odešel do šatny a třetí neslavné utkání Orlů dochytal druhý brankář Znojma Kudrna.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Slavia): "Jsem rád, že pokračujeme ve výkonech z domácího ledu a že se nám podařilo vyhrát také na znojemském. Nebylo to ale nic jednoduchého, protože Znojmo je hodně silné mužstvo a má perfektní obecenstvo. Musím ale smeknout klobouk před našimi hráči, protože to, co jsme si řekli, hráči opravdu dodržovali. Po celý zápas jsme udávali tempo a Znojmo jsme téměř k ničemu nepustili. Spoléhali jsme na rychlé protiútoky a ty se nám dařily."

Pavel Pazourek (Znojmo): "Myslím, že se na dnešní výkon a za výkon v celé sérii vůbec nemusíme stydět. Stydět by se měli spíše jiní aktéři série. Víc k tomu nemám co říct. Myslím si, že hráči bojovali. Šance jsme měli. Často hrajeme v oslabení a z toho může plynout i nedostatek šancí."

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER