Přípravné zápasy - út 7. 8. 2007
přát.
Znojmo
5:4
2:1, 2:0, 0:2, 1:1
Olomouc
1/3
2/3

Utkání o čtyřech dějstvích splnilo svůj účel

<i>Znojmo</i> - I ve třetím přípravném zápase dokázali Orli zvítězit, tentokrát proti mužstvu Olomouce. Zápas, který se hrál netradičně na čtyři čtvrtiny po dvaceti minutách, měli domácí zpočátku jasně ve svých rukou, neboť v polovině utkání vedli už o tři branky, kdy se dvakrát trefil Procházka a jednou Švrček s Čachotským. Hanáci však nesložili zbraně a dokázali ještě vyrovnat. Rozhodnutí si na svoji hokejku vzal Svoboda, jenž necelých pět minut před koncem vstřelil vítězný gól Jihomoravanů. V dresu Olomouce se zaskvěl Rajnoha, který vstřelil všechny čtyři góly.

Do utkání vstoupila obě mužstva ve velmi svižném tempu. Nejaktivnějším hráčem byl Erat, který se několikrát objevil ve velmi slušné pozici, ale po jeho největší šanci zazvonila pouze tyč. Brankový účet zápasu otevřel až Procházka, když využil přesnou přihrávku Pláška. Za chvíli udeřilo i na druhé straně, kde se dostal před volnou klec Rajnoha a srovnal skóre. V přesilovce pět na tři se misky vah naklonily opět na stranu domácích, když se znovu přesně trefil Procházka.

Ve druhé části se hra přitvrdila a přibylo i vyloučených. Znojmo si vedení pohlídalo a po trefách Švrčka a Čachotského se dostalo do tříbrankového vedení. Do dalších akcí se prodrali Růžička a Erat, několika tvrdými ranami se prezentoval Bičánek. Olomouc hrozila převážně z rychlých protiútoků, ale další góly již druhá dvacetiminutovka nepřinesla.

V polovině utkání se znatelně obměnila sestava obou mužstev, za hosty nastoupil do branky Sedlář. Ačkoli v dalším průběhu utkání měli stále více ze hry Orli, byla to Olomouc, která se začala střelecky prosazovat. Nejdříve přidal Rajnoha svou druhou branku a poté dokonce zkompletoval hattrick. Největší šance Znojma neproměnili Selingr a Padělek, kterým připravil výborné přihrávky Svoboda.

V závěrečném dějství se na hráčích, kteří odehráli celý zápas, začala podepisovat únava. Střídání brankářů proběhlo i v kleci domácích a na dvacet minut se do branky dostal Müller. Olomoučtí dokázali zásluhou čtvrtého přesného zásahu Rajnohy vyrovnat, ale o necelou půlminutu později poslal Svoboda znovu do vedení celek Znojma. V utkání vyzkoušeli trenéři téměř všechny hráče. Úspěšnější byli nakonec domácí a připsali si již třetí výhru v řadě v letošní přípravě.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Znojmo): Chtěli jsme, aby v dnešním zápase byl kondiční aspekt, aby hráči hráli v trochu jiném rytmu než doposud, kdy jsme hráli na kompletní čtyři pětky. Dnes to bylo na tři a podobně budeme hrát i další utkání. Na některé hráče to vyšlo, že odehráli celý zápas, hlavně ti, které jsme chtěli víc vidět. V první části jsme měli velmi dobrý pohyb a hodně střelby, dostávali jsme se víc do šancí. Ve druhé jsme trochu polevili, možná pod dojmem vedení 4:1. V zápětí jsme dvakrát inkasovali v oslabení, které jsme neodehráli dobře. Kladně vidím výkon hlavně lajny Jardy Svobody, která měla dobrý pohyb a vytvářela si spoustu šancí a v závěru vstřelila i vítězný gól. Jarda Kameš podal taky dobrý výkon, na poslední třetinu jsme poslali do brány Jirku Müllera, který s námi trénuje, aby si zachytal a ošahal si to. Vlastně kromě Jirky Dopity, který tady šlapal na kole a Radka Hamana, který hrál benefiční utkání, byli zapojeni všichni hráči. Už máme v hlavě složení jednotlivých pětek, na tréninku už tak spolu i hrají, ale je ještě spousta času na to, abychom řekli, že toto je definitivní sestava.

Petr Vlk (Olomouc): Určitě to nebylo pro některé hráče jednoduché odehrát osmdesát minut na tři pětky. Výsledek není důležitý, ale zápas nám ukázal některé věci, na kterých musíme pracovat, kde nás tlačí bota. Potřebovali jsme my i domácí vyzkoušet některé hráče, tak jsme se dohodli na odehrání čtyř dvacetiminutovek.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER