<i>Ice breakers #5</i>

Aktuální zprávy
ČT 13. 3. 2003
P a r d u b i c e - V oku nelahodícím duelu se našlo několik momentů, které stály za připomenutí. Staral se o ně především brankář Znojma Martin Altrichter, který dokazuje, že není o nic horší, než jeho protějšek Svoboda. Jaké jiné poznatky přinesl pátý zápas série a s čím by mělo Znojmo nastoupit v sobotu do rozhodujícího duelu?
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Co rozhodlo: Větší štěstí na straně domácích, druhá branka Pardubic

Znojmo se drželo v ohni střel až do 47. minuty, pak ale skóroval Pištek a Znojmo bylo nuceno hru otevřít. Tvořit už Orli ale tolik nemohli, domácí je velmi pozorně bránili, zejména Pucher s Uramem si museli připadat kvůli ochrance jako ti nejstřeženější VIP. Znojmo také v několika šancích opustilo štěstí, puky se odrážely na domácí stranu.


Co nepomohlo: Pasivita na straně Orlů, špatné přesilovky

Znojmo se chvílemi soustředilo na obranu až příliš a směrem dopředu bylo jen velmi málo aktivní. Když už se Orli do útočného pásma dostali při výhodě muže v poli navíc, nedokázali Pardubice ničím překvapit. Možná to chtělo také více střílet, za druhou třetinu jen pět ran na ne moc jistého Svobodu, to si říká o malér.


Kdo zářil: Brankář Altrichter, bojovník Vorel

Martin Altrichter držel tým i ve chvílích největšího tlaku, branky byly spíše výsledkem zaváhání obrany. Celý zápas poctivě dřel Marek Vorel a jeho útok, Znojmo táhli i díky střežení Puchera s Uramem. Bohužel byla výsledkem jen jedna branka.


Komu se nedařilo: Kreativní stránce týmu

Nedařilo se Pardubice ničím překvapit. Přestože se oba týmy znají již více než dokonale, mohli se znojemští hráči pokusit o nějaké netradiční řešení. Nedařilo se jim vytvořit byť jen na krátkou dobu souvislejší tlak na pardubické hráče. V jejich hlavách se bila snaha o hru dopředu s pokyny na stoprocentní koncentraci v obraně a výsledkem byl ne příliš pohledný hokej. Nutno dodat, že z obou stran.


Brankář: Opět excelentně, Petr Sýkora si rve vlasy

Na souboje s Martinem Altrichterem bude Petr Sýkora ještě dlouho vzpomínat. Pardubický rychlík se proti "Alťákovi" neprosadil ani tentokrát, přestože měl dvě velmi dobré šance. Brankář Orlů po smolné brance Petrova bratra Michala svůj tým opět několikrát podržel, vychytal nejméně čtyři tutové šance.


Lahůdka zápasu: Zásah Martina Altrichtera proti Tomáši Divíškovi

Podobně jako jeho zákrok z konce základní části, za který myl nominován na Zlatou helmu, i tentokrát Martin Altrichter zmrazil pardubického útočníka bleskurychlým vyjetím mezi kruhy, kde hokejkou vypíchl puk do bezpečí. Jestli má Martin Altrichter nějakou brankářskou specialitu, pak je to právě hra mimo brankoviště.


Co do dalšího zápasu: Aktivitu, štěstí a zodpovědnost

Znojmu nezbývá v sobotu nic jiného než zvítězit a tomu musí podřídit vše. Štěstí je věc vrtkavá, ale musí se mu jít naproti. Určitě by bylo dobré brankáře Svobodu více prověřit, v celé sérii ukazuje, že play-off opravdu nebývá jeho šálek čaje. Orli dokázali Pardubice doma dvakrát porazit, takže už se sami na vlastní peří přesvědčili, že kde je vůle, tam je i cesta...

NEWSLETTER