Hokejový svátek! Televizní retro zápas proti lídrovi EBEL

Naši soupeři
ČT 6. 12. 2018
Páteční večer bude ve Znojmě ve znamení speciálního hokejového zážitku. Na jih Moravy zavítá vedoucí celek tabulky EBEL z Klagenfurtu. Utkání přenáší přímým přenosem Sky Sport Austria a Sport5, Orli navíc první třetinu odehrají ve speciálních retro dresech. Buďte u toho!
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Nemůže být v současné době v EBEL atraktivnějšího duelu. Oběma týmům se listopad výsledkově velmi vydařil a v listopadové tabulce obsadili první dvě pozice. Klagenfurt za uplynulý měsíc nasbíral 21 bodů, Orli jen o tři méně. Poslední čtyři vzájemné zápasy vždy skončily těsným vítězstvím domácího mužstva, korutanské mužstvo předtím ve Znojmě drželo dlouhou vítěznou sérii trvající od play-off na jaře 2015.

Letos se pod vedením finského kouče Petriho Matikainena mohou spolehnout na vynikající defenzivu, která dosud inkasovala pouhých 51 branek ve 24 zápasech, což ji činí suverénně nejlepší v lize. K tahounům mužstva patří loni jeden z nejproduktivnějších hráčů německé DEL Nick Petersen, produktivní kanadský bek Adam Comrie či norský reprezentační brankář Lars Haugen.

Znojmo ale nehodlá dát svou kůži lacino. Už proto, že zápas bude okořeněn speciální událostí. Do první třetiny nastoupí Orli ve speciálních retro dresech jako připomenutí 85. výročí založení hokejového klubu ve Znojmě. Tyto dresy budou následně vydraženy a výtěžek celé akce rozdělen mezi charitativní projekty v regionu. V průběhu utkání budou mít fanoušci možnost vyfotit se jak s maskoty klubu, tak především s živým orlem, který bude k dispozici u ledové plochy.

Samotný tým se v týdnu rozrostl o novou posilu, finského obránce Mikka Vainonena, který bude připraven nastoupit a vyztužit defenzivu znojemského mužstva. Trenér Miroslav Fryčer doufá, že tým dokáže navázat na úspěšné výsledky proti prvním týmům tabulky v dosavadním průběhu sezóny. Orli již uspěli proti Vídni (9:3) i Grazu (4:3), vždy ve chvíli, kdy jejich soupeř okupoval přední příčku EBEL. „Bylo by krásné v téhle sérii pokračovat. Chceme doma uspět, mnoho zápasů jsme tam v letošní sezóně vlastními chybami zbytečně ztratili," říká znojemský lodivod.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
37 8 18 2 10 96:115

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Klagenfurter AC
pozice v tabulce 8. 1.
body 33 49
aktuální forma Graz – Znojmo 3:4
Znojmo – Dornbirn 4:5
Znojmo – Innsbruck 6:4
Klagenfurt – Innsbruck 5:1
Klagenfurt – Salzburg 2:4
Klagenfurt – Dornbirn 6:4
nejproduktivnější hráč Marek Kalus, 27 bodů (14 + 13) Nick Petersen, 33 bodů (14 + 19)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 18 bodů (5 + 13) Adam Comrie, 19 bodů (9 + 10)
brankář Teemu Lassila (90,00 %) Lars Haugen (92,60 %)
využití přesilovek 16,00 % 24,20 %
úspěšnost oslabení 76,30 % 81,10 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#17 Thomas Berneker, #21 Miroslav Štolc
Čároví rozhodčí: #91 Attila Nagy, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Lattner, Stehlík, Parkkonen, Kruckovyč, Šnajnar, Tejnor – Kalus, Stretch, McPherson – Hlava, Kujawinski, Němec – Novák, Matuš, Luciani – Špaček, Bulín, Oščádal.
Haugen – Comrie, Fischer, Gartner, Duller, Unterweger, Strong, Schnetzer – Kozek, Koch, Petersen – Bischofberger, Wahl, Neal – S. Geier, Liivik, Richter – Kraus, Harand, Witting – Obersteiner.
NEWSLETTER