Orli hlásí posilu do útoku, přichází Kanaďan Kujawinski

Aktuální zprávy
SO 17. 11. 2018
Orli reagují na aktuální situaci a hlásí posilu do útoku. Kádr Orlů posílí třiadvacetiletý kanadský centr Ryan Kujawinski, jenž poslední tři sezóny strávil v zámořské AHL. Znojmo bude jeho prvním evropským angažmá.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Ryan Kujawinski

Ryan Kujawinski s profesionálním hokejem začal v prestižní kanadské Ontario Hockey League v týmu Sarnie, kde v juniorských letech působil například také Pavel Zacha. Ještě ve stejném ročníku ale změnil působiště a stěhoval se do Kingstonu, kde se mu dařilo a během přištích čtyř sezón si udržoval solidní průměr bodu na zápas. I přes velkou konkurenci si díky svým výkonům vybojoval 73. pozici na draftu NHL. V létě 2015 se pak přesunul do kanadskoamerické AHL, tam působil až do letoška.

Orli budou jeho prvním evropským angažmá, s Českou republikou už ale zkušenosti má. Ve svých osmnácti letech byl totiž součástí národního týmu Kanady a zúčastnil se prestižního Memoriálu Ivana Hlinky.

"Měli jsme ho v hledáčku. Chtěli jsme rozeného centra, nikoliv nějakého univerzála. Ryan je vyšší a silnější postavy, je dobrý bruslař a nebojí se soubojů. Měli jsme na něj dobré reference, proto jsme se pro něj rozhodli. Navíc má zkušenosti z AHL," vysvětluje hlavní trenér Miroslav Fryčer.

Ryan Kujawinski do České republiky přiletěl v pátek večer. "V sobotu se zúčastnil prvního tréninku, v neděli s hráči absolvuje rozbruslení a večer se zapojí do zápasu," dodal Fryčer.

NEWSLETTER