Musíme hrát od první sekundy, pak máme šanci na dobrý výsledek, nabádá Petr Mrázek

Aktuální zprávy
PO 15. 10. 2018
Petr Mrázek si proti Vídni připsal svůj druhý gól v sezóny. Radost z něj ale příliš neměl, jeho tým totiž nedokázal zvrátit nepříznivý výsledek.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak hodnotíte zápas s Vídní?
První polovina zápasu to byla ostuda. Vídeň si s námi hrála. Nechápu co jsme tam předváděli. Vždyť jsme v první třetině skoro nevyjeli z pásma. Sice je to silný soupeř, ale to se nám nesmí stávat s nikým. Když jsme pak dali branku, najednou jsme si začali věřit a zjistili jsme, že to jde. Nevím, jestli Vídeň povolila, ale začali jsme hrát pozdě.

V přesilovce jste pak dostali branku na 2:0...
To je hodně blbý, ale řekněme si narovinu, že kdyby nás gólman ještě párkrát nezachránil, tak dostaneme další čtyři branky. Sice jsme inkasovali ve vlastní přesilovce, ale na druhou stranu jsme v první třetině neměli vůbec žádnou pořádnou šanci.

Po první brance Orlů jste snížil na rozdíl tří branek, cítili jste ještě šanci na zvrat?
Nebylo už na co čekat, prostě jsme chtěli dát co nejvíce branek. Začali jsme hrát jednoduše. Obránce vyhrál souboj a vystřelil od mantinelu. Přes teče se to odrazilo ke mně a vystřelil jsem z boku a padlo to tam. Začali jsme věřit, že Vídeň je k poražení.

Trenér říkal, že na trénincích vám střílení jde, v zápasech se ale na gól nadřete...
Možná to máme v hlavách. Ono ale je možná něco jiného trénink a zápas. Podle mě ale můžeme hrát vyrovnané zápasy s kýmkoliv, jen musíme začít od samého začátku. Nesmí se nám stávat, že nás soupeř prvních patnáct minut tlačí. I vyrovnané stavy můžou být pro nás dobré, soupeř se pak může začít strachovat o výsledek. Od toho se my musíme odrazit, ale musíme začít hrát od první sekundy, ne od třetí třetiny.

NEWSLETTER