Bolzano hrálo chytře a bylo šťastnější, všiml si gólman Halász

Rozhovory
SO 13. 10. 2018
Ve znojemském brankovišti se během osmi odehraných zápasů vystřídali tři gólmani. Nejvíce minut strávil mezi tyčemi Tomáš Halász, jenž dovedl tým k první výhře a do hry nakonec zasáhl i v pátek proti Bolzanu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Proti Bolzanu se Znojmu nepodařilo vstřelit gól. Navíc čtyřikrát inkasovalo. Jak jste viděl zápas z vaší strany?
Dostali jsme dva smolné góly na začátku. Měli jsme puky více na holi a řekl bych, že i převahu ve hře. Škoda toho oslabení, kdy jsme dostali branku na 0:3. Možná bychom to ještě nějak zvládli, ale na kdyby se nehraje. Každopádně jsme nebyli horším týmem. Bolzano bylo šťastnější a hrálo chytře. Nehrnulo se bezhlavě do útoku. Když se jim pak něco naskytlo, proměnili to.

Ta střelecké převaha přitom byla znatelná...
Ano, brankáři se lépe chytá, když je v permanenci. Před čtvrtým gólem tam měli dost šancí. Byly tam nějaké úniky a přečíslení. Vyhráli, protože podobné situace dokázali proměnit.

Přišel finský matador Teemu Lassila. Už jste si stihli popovídat?
Samozřejmě. Sedíme vedle sebe v kabině. Je to zkušený brankář, který má za sebou neuvěřitelnou kariéru. Bavíme se o různých věcech.

V neděli přijede Vídeň. Osobně vnímáte, že ten zápas je pro Znojmo prestižnější?
Určitě. Derby je derby. Navíc Vídeň je top tým ligy, takže ani kdyby to nebylo derby, tak se budeme chtít vytáhnout. Doufám, že je porazíme.

Těch zápasů je teď poměrně hodně za sebou. Je to náročné?
Nad tím ani nestihnete přemýšlet. Asi by bylo lepší, kdybychom byli na nějaké vítězné šňůře, ale je to naše práce. Je lepší hrát zápasy, než jen dokola trénovat.

NEWSLETTER